Lediga jobb 151
9 maj 2018

Diabetessjuksköterska till Medicinmottagningen i Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett mellanstort sjukhus med brett utbud av specialiserad planerad vård och en akutverksamhet dygnet runt. Sjukhuset erbjuder goda kommunikationsmöjligheter och ligger i en vacker omgivning på Österlen. Det finns en dygnet runt-öppen akutmottagning, intensivvårdsplatser, hjärtintensiv, förlossning och akutvårdsavdelning. Vi erbjuder hälso- och sjukvård med kvalitet och tillgänglighet, helhetssyn och omtanke som kännetecken.

Vid verksamhetsområde (VO) Akut och Medicin Ystad arbetar cirka 340 medarbetare. Vårdavdelningarna arbetar i tvärprofessionella team och har ett nära samarbete mellan öppen- och slutenvård. Inom slutenvården finns tre internmedicinska avdelningar med inriktning lunga-, njur-, hjärt-, stroke och neurologi. Till dessa finns det kopplat öppenvårdsmottagningar inom neurologi och alla internmedicinska specialiteter. Dessutom finns en av Sveriges ledande dialysenheter kopplat till verksamhetsområdet.

ARBETSUPPGIFTER
Eftersom en av våra två diabetessjuksköterskor nu går i pension, söker vi en diabetessjuksköterska som trivs med att arbeta självständigt och som vill arbeta inom ett ständigt utvecklande område!

Vi välkomnar dig till det kompletta och lite mindre sjukhuset med trevliga arbetskamrater, varierande arbetsuppgifter och god stämning. Som diabetessjuksköterska vid medicinmottagningen arbetar du med att planera och samordna diabetesverksamheten. Du bedriver självständig sjuksköterskemottagning, vilket innebär utbildning av patienter och närstående i egenvård, såväl enskilt som i grupp, såsom injektionsteknik, egenkontroller, insulinpumpsbehandling, kontinuerlig glukosmätning, läkemedelseffekter med mera. Uppföljning av levnadsvanor och läkemedelsjusteringar är en viktig del i arbetet. Likaså ingår kvalificerad telefonrådgivning i dina arbetsuppgifter och du kommer ha nära kontakt med slutenvården som konsult och fortbildare inom diabetesområdet.

Som medarbetare vid medicinmottagningen i Ystad blir du en del av vårt tvärprofessionella team med bland annat läkare, kurator, medicinsk fotvårdare och övrig personal vid mottagningen.
- Det bästa med arbetet är att vi träffar människor i alla åldrar, från 18 år och uppåt genom olika skeenden i livet. Det är ett utvecklande arbete där det händer mycket inom både teknik och läkemedel. Arbetet på mottagningen är självständigt och ansvarsfullt men vi har ett tätt samarbete i vårt diabetesteam som är under ständig utveckling. Välkommen att arbeta tillsammans med oss, hälsar Monika Lindberg, som är diabetessjuksköterska.

Vi erbjuder dig ett utvecklande och varierande arbete i en grupp med hög kompetens och lång erfarenhet. Vi erbjuder även individuell introduktion anpassad till tidigare erfarenhet. En del av din arbetstid kan vara förlagd till den allmänna medicinmottagningen.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. Nya sjuksköterskor erbjuds ett introduktionsprogram som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill gå en specialistutbildning erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas och trivas i rollen som diabetessjuksköterska hos oss krävs det att du kan arbeta självständigt och har god samarbets- och organisationsförmåga. Du är trygg i din yrkesroll och är van vid att göra egna bedömningar och fatta egna beslut. Vi välkomnar dig som gillar utmaningar!

Då vi arbetar i team behövs en positiv inställning till detta arbetssätt. Det är viktigt att du kan skapa förtroende hos patienter och närstående samt är positiv, lyssnande och tydlig i din kommunikation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Därtill har du vidareutbildning i diabetesvård minst 30 högskolepoäng. Har du erfarenhet av insulinpumpbehandling och CGM anses det meriterande.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
9 maj 2018
Sista ansökningsdag
29 juni 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid