Lediga jobb 135
11 maj 2018

Enhetschef till Stroke- och neurologiavdelning, VO Akut och Medicin i Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) Akut och Medicin i Ystad söker en enhetschef med lust och vilja att leda och driva utvecklingen framåt. Avdelning 7 är en stroke- och neurologiavdelning med inriktning mot det akuta omhändertagandet av strokepatienter. På de 16 vårdplatserna vårdas även patienter som drabbats av TIA, MS, Myastenia Gravis, ALS, Guillan-Barré, Parkinson samt internmedicinska diagnoser. För oss är det viktigt att våra patienter får en snabb och säker diagnostik samt tidigt insatt behandling och rehabilitering för att på så sätt möjliggöra återgång till ett så normalt liv som möjligt.

Som enhetschef på stroke- och neurologiavdelningen kommer du att arbeta tillsammans med 50 positiva, kompetenta och förändringsbenägna medarbetare med ett stort engagemang. Vi värnar om en god kommunikation, ett prestigelöst samarbete och en god arbetsmiljö. Hos oss tar alla ansvar, hjälps åt och ställer upp för varandra.
Sedan den 1 november 2017 sker trombolysbehandling på avdelningen vilket innebär att strokeprocessen är samlad på ett och samma ställe, något alla medarbetare ser som en stor vinst. Målet för 2018 är att fortsätta förbättra trombolysprocessen och behandlingstiderna. Under hösten 2017 påbörjades en satsning för att kunna ta emot fler studenter och Peer Learning infördes på avdelningen. Det finns två utbildningsansvariga sjuksköterskor på avdelningen och tillsammans ser ni över kompetensförsörjning och planerar för fortsatt utveckling inom enheten.

Vi lägger stor vikt vid varje enskild medarbetares kompetensutveckling och drivs av att vara lyhörda för patientens behov, tänka nytt och ha ett välkomnande sätt. Inom verksamheten arbetar vi tvärprofessionellt och har fokus på att hela tiden utveckla oss och göra saker lite bättre, varje dag.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som i sitt uppdrag har ett övergripande ledningsansvar för verksamhet, ekonomi och personal vad gäller sjuksköterskor och undersköterskor. I rollen som enhetschef kommer du arbeta verksamhetsnära och leda/stödja förbättrings- och utvecklingsarbeten på enheten. Du ingår i ledningsgruppen för VO Akut och Medicin i Ystad med verksamhetsområdets områdeschef som närmsta chef. Tillsammans med ledningsgruppen och medicinskt ansvarig läkare på enheten arbetar du strategiskt och långsiktigt. I din roll som enhetschef är du ansvarig för verksamhetens resultat och uppföljning utifrån perspektiven verksamhet, ekonomi och medarbetare - med fokus på att leda, utveckla och följa upp arbetet utifrån verksamhetens uppdrag och vårdprocesser. Som enhetschef verkar du främst operativt och har ett nära och coachande ledarskap. Du arbetar aktivt med arbetsmiljöfrågor och medarbetarfrågor.

Det finns också förväntningar på dig att utveckla samarbetet med närliggande enheter, med utgångspunkt i patientens behov och i klang med ett helhetsperspektiv.


KVALIFIKATIONER
För att lyckas och trivas i din roll behöver du ha god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Du ser det positiva i förändringsprocesser. Genom din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Du är van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har en god samarbetsförmåga och du leder genom att skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen. Du ser vikten av och har förmågan att kommunicera med dina medarbetare både muntligt och skriftligt på ett inkluderande och engagerande sätt. Du leder genom att definiera tydliga mål som ger resultat och du har en god förmåga att organisera, strukturera och strategiskt långsiktigt planera och driva verksamheten framåt. I ditt ledarskap är du drivande genom att ta initiativ, starta upp aktiviteter och stimulera till förbättringsarbeten.

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen inom hälso- och sjukvård. Tidigare chefs- och ledarfarenhet är önskvärt då uppdraget kräver goda ledaregenskaper och hög grad av ansvarstagande. Det är meriterande med kunskap om förbättringsmetodik, processorienterat utvecklingsarbete samt kvalitets- och resultatuppföljning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
11 maj 2018
Sista ansökningsdag
31 maj 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid