Lediga jobb 135
11 maj 2018

Specialpedagog/fritidskonsulent till Barn- och ungdomshabiliteringen, Ystad

Region Skåne, Habilitering och hjälpmedel, Habilitering och Rehabilitering
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomshabiliteringen vänder sig till barn och unga upp till 18 år som har en varaktig funktionsnedsättning. Funktionsnedsättningen kan bero på rörelsenedsättning, autismspektrumtillstånd och/eller intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning). Vi arbetar i tvärfackliga team bestående av medicinsk, psykosocial och pedagogisk kompetens. Vårt arbetssätt är familjecentrerat vilket innebär att barn, föräldrar och nätverk har full delaktighet i barnets habiliteringsplanering. Utifrån detta planerar och utvärderar vi insatser till barn och familj. Vi är 20 anställda på enheten och vi arbetar i två team: Team A (autism) och Team RI (rörelsenedsättning och intellektuell funktionsnedsättning).

Vi är en verksamhet som är mån om våra anställdas utvecklingsmöjligheter. Därför finns möjlighet att söka enhets-, verksamhets- och förvaltningsövergripande uppdrag. En del av dessa uppdrag är riktade mot den egna yrkesprofessionen medan andra uppdrag kan gälla till exempel kvalitetsregister, resursteam eller prioriteringsarbete. Du har även möjlighet att ansöka om att få vara med att skriva EBH-arbeten (evidensbaserad habilitering) eller FoU-rapporter (forskning och utveckling).

ARBETSUPPGIFTER
Är du som specialpedagog intresserad av att jobba med att barn och unga med funktionsnedsättning ska ha en aktiv fritid? Då har vi den optimala tjänsten för dig. Tjänsten innebär att du arbetar som fritidskonsulent 50 % i båda teamen och som specialpedagog 50 % i Team A.

Som fritidskonsulent i barn- och ungdomshabiliteringen samarbetar du med externa samarbetspartners, t.ex. handikappföreningar, kommunens fritidsförvaltning och det lokala föreningslivet. Alla medarbetare i verksamheten är väl medvetna om vikten av en aktiv fritid men du som fritidskonsulent har ett extra ansvar att lyfta fritidsfrågorna i diskussioner så att varje patients fritidsbehov blir tillgodosett. Du ger fritidsrådgivningar till föräldrar och barn/unga, och du gör också fritidskartläggningar för att hitta det som barnet/den unge är intresserad av. Utifrån dessa kartläggningar kan du tillsammans med föreningar starta upp anpassade grupper eller lotsa barnet/den unge vidare till redan etablerade grupper. Du ger också information om funktionsnedsättningar till föreningarnas ledare och tränare. I ditt uppdrag ingår även att arbeta med fritidsfrågor för vuxenhabiliteringen samt syn-, hörsel- och dövverksamheten.

Som specialpedagog hos oss är du teamets pedagogiska röst. All personal jobbar för barnets delaktivitet i sin habilitering men du som specialpedagog har ett extra ansvar att hjälpa dina kollegor med hur barnet blir delaktigt på bästa sätt. I dina arbetsuppgifter ingår vidare att kartlägga och bedöma barns förmåga till lek, inlärning, kommunikation, samspel och delaktighet. De specialpedagogiska insatserna syftar till att öka barnets möjlighet att utvecklas inom dessa områden. Att få en fungerande vardag betyder ofta hjälp med struktur och rutiner, något du ofta konkret hjälper föräldrarna med. Du handleder och ger råd till föräldrar och nätverk så att barnet blir bemött på bästa sätt.

Du håller i gruppverksamhet och medverkar vid utbildningar till såväl barn och unga som till föräldrar. Du behöver ha god samarbetsförmåga då du, förutom teamarbetet på enheten, även samverkar tillsammans med andra aktörer såsom kommunens resursteam, förskola/skola, socialtjänst samt barn- och ungdomspsykiatri.

Arbetstider: Dagtid. Måndag, onsdag och torsdag 08.00-16.30, tisdag 08.00-18.30, fredag 08.00-14.30.

Resor i tjänsten förekommer, med kollektivtrafik eller med poolbil.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har specialpedagogutbildning, gärna med fritidspedagog som grundutbildning. Tidigare arbetslivserfarenhet av barn eller ungas fritid, alternativt barn eller ungdomar med funktionsnedsättning, ses som meriterande för tjänsten. Du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Giltigt B-körkort är ett krav då det förekommer resor i tjänsten.

Du som söker har ett öppet förhållningssätt vilket innebär att du ser möjligheter före svårigheter. Det är självklart för dig att barn är delaktiga och du arbetar aktivt för att öka och tillgodose denna delaktighet. Du är nyfiken som person, självständig men gillar likväl att samarbeta och du bidrar med din kunskap vid teamarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan en eventuell anställning.
Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
11 maj 2018
Sista ansökningsdag
30 juni 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid