Lediga jobb 151
15 maj 2018

Klassassistent grundsärskola med inriktning träningskola

Ystads kommun, Kultur o Utbildning
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.
ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av lärare, klassassistenter samt personliga assistenter.
Din huvuduppgift kommer att vara att du hjälper och stöttar elever på låg utvecklingsnivå inom träningsskolan. Eleverna ska hämtas och lämnas vid taxibilar dagligen. De behöver stöd vid av-och påklädning, toalettbesök, i matsituationen, på badet och vid idrotten och i kommunikationen.
Sondmatning samt medicinering vid epileptiska anfall kan ingå. Eleverna har tilläggshandikapp i form av syn och hörselnedsättning utöver sin intellektuella funktionsnedsättning.
Du behöver vara lösningsfokuserad och ha lätt för att klara förändringar som uppstår flera gånger dagligen. Du kommer också att arbeta i ett större arbetslag och med olika elevgrupper.

KVALIFIKATIONER
Assistentutbildning el likvärdig utbildning.
Utbildning kring syn och hörselnedsättning.
Utbildning inom autism.
Simkunnighet är ett krav.

Tidigare arbete i träningsskolan prioriteras liksom arbete med blinda barn och autism.

TAKK, lågaffektivt bemötande, arbete med Ipad

ÖVRIGT
Tjänsten kan övergå till tillsvidaretjänst.
Tjänsten tillsätts utifrån att nuvarande assistent övergår till annat arbete.

• All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
15 maj 2018
Sista ansökningsdag
28 maj 2018
Varaktighet
6 månader eller längre
Sysselsättningsgrad
Deltid