Lediga jobb 135
15 maj 2018

Enhetschef till Intensivvårdsavdelning i Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus med brett utbud av specialiserad vård. Vi erbjuder hälso- och sjukvård med kvalitet och tillgänglighet, helhetssyn och omtanke som kännetecken. Lasarettet genomför årligen cirka 5000 operationer inom såväl akut som planerad verksamhet. Operationsverksamheten innefattar allmän kirurgi, gynekologi, urologi, ortopedi samt öron-näsa-hals.

Verksamhetsområde kirurgi och anestesi operation intensivvård har en komplett kirurgisk och operativ verksamhet med både akuta och elektiva patienter. Intensivvårdsavdelningen (IVA) har tre intensivvårdsplatser platser, en intermediärvårdsplats samt postoperativ verksamhet. Arbetet på vår intensivvårdsavdelning är omväxlande och intressant i en välkommande miljö med god stämning och höga ambitioner. På avdelningen finns cirka 50 medarbetare.


ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef arbetar du operativt och nära den dagliga verksamheten, där du agerar som en förebild för arbetsgruppen. I ett närvarande ledarskap verkar du för att synliggöra medarbetarna och det arbete som de utför samt coachar dem till att utvecklas ytterligare. En viktig del i arbetet blir även att leda verksamhetsutveckling och inspirera till förbättringsarbeten hos dina medarbetare.

Som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi på IVA. Du ansvarar för cirka 50 medarbetare inom yrkeskategorierna intensivvårdssjuksköterskor, allmänsjuksköterskor och undersköterskor. Självfallet kommer du att ha ett nära samarbete, stöd och erfarenhetsutbyte med övriga chefer inom verksamhetsområdet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleexamen inom hälso- och sjukvård samt arbetslivserfarenhet inom sjukvården. Har du dessutom specialistutbildning inom intensivvård är det meriterande för tjänsten. Det är viktigt att du är en engagerad person och trivs i ett omväxlande och prestigelöst klimat samt vill vara med och bidra till vår goda vårdkvalitet. För att lyckas med uppdraget har du helhetssyn, tänker strategiskt och är resultat- och målorienterad. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling.

Du bör ha tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position, dock är det inget krav med formell chefserfarenhet även om vi ser det som en fördel. Utbildning inom ledarskap och arbetsmiljö är meriterande. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Du som person är trygg i din chefsroll och drivs av att leda och utveckla verksamheten framåt. Genom att vara lyhörd tar du tillvara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget. Du har ett stort intresse för personliga relationer och kan kommunicera på ett rakt och tydligt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
15 maj 2018
Sista ansökningsdag
30 maj 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid