Lediga jobb 151
15 maj 2018

Enhetschef till Operationsavdelning i Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus med brett utbud av specialiserad vård. Vi erbjuder hälso- och sjukvård med kvalitet och tillgänglighet, helhetssyn och omtanke som kännetecken. Lasarettet genomför årligen cirka 5000 operationer inom såväl akut som planerad verksamhet. Operationsverksamheten innefattar allmän kirurgi, gynekologi, urologi, ortopedi samt Öron-näsa-hals.

Verksamhetsområde Kirurgi och Anestesi Operation Intensivvård har en komplett kirurgisk och operativ verksamhet med både akuta och elektiva patienter. Arbetet är omväxlande och intressant i en välkomnade arbetsmiljö på vår operationsavdelning, med god stämning, höga ambitioner och stort engagemang. På avdelningen finns cirka 40 medarbetare.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som med kunskap och engagemang vill vara med och driva en arbetsplats där vi tillsammans skapar värde för våra patienter.

I rollen som enhetschef kommer du att ha medarbetaransvar för operationssjuksköterskor och operationsundersköterskor samt ansvar för verksamhet och ekonomi. Ditt ledarskap kännetecknas av prestigelöshet för såväl uppdraget som för dina medarbetare. Du är lyhörd och tar tillvara på medarbetarnas styrkor, skapar dialog kring för verksamheten viktiga frågor samt tar initiativ till att samverka med andra parter.

Vi erbjuder ett stimulerande arbete där utveckling av teamarbete ständigt pågår med värderingar och patientsäkerhet i fokus. Hygien och rätt arbetssätt för operationsavdelningen är en av grundstenarna för vår avdelning. Dessa arbetsuppgifter sker i nära samarbete med enhetschef för anestesi. Du kommer även att driva och involvera medarbetarna i olika förändringsprocesser och verksamhetsutveckling.

Region Skåne har ett utbildningsprogram för att stärka dig i uppdraget som chef.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med stor kunskap och erfarenhet inom operationssjukvård. Det är viktigt att du är en engagerad person och trivs i ett omväxlande och prestigelöst klimat samt vill vara med och bidra till vår goda vårdkvalitet. För att lyckas med uppdraget har du helhetssyn, tänker strategiskt och är resultat- och målorienterad. Du har ett intresse för ledarskaps- och verksamhetsutveckling.

Vidare krävs kreativitet och vilja att hitta nya sätt att leda och arbeta. Du är en god kommunikatör med förmåga att planera, organisera och följa upp. Du förstår vikten av att samarbeta för att nå gemensamma mål samt har förmågan att delegera. Givetvis har du även en god samarbetsförmåga och skapar delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker ska ha utbildning inom hälso- och sjukvård med vidareutbildning inom operationssjukvård. Har du även arbetslivserfarenhet som operationssjuksköterska ser vi det som en fördel. Tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position, utbildning inom ledarskap och arbetsmiljö är meriterande.

Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
15 maj 2018
Sista ansökningsdag
30 maj 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid