Lediga jobb 151
14 maj 2018

Projektmedarbetare med placering i Ystad eller Simrishamn.

Arbetsförmedlingen
Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 14 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad. Nu har vi inlett ett viktigt förnyelsearbete mot en modernare myndighet. Är du rätt person att hjälpa oss nå dit vi vill?

Vi söker tre projektmedarbetare till Arena för arbete – Näringsliv med placering i Ystad eller Simrishamn. Projektet jobbar med uppsökande verksamhet som innefattar kontakt med näringslivet i sydöstra Skåne. Syftet med projektet är att utveckla kontaktytor med näringslivet med mål att knyta arbetsgivare till utbildning samt att skapa goda relationer med näringslivet. Du som söker är utåtriktad och relationsskapande. Du kommer att arbeta i en uppsökande verksamhet gentemot näringslivet i fyra kommuner – Ystad, Simrishamn, Tomelilla och Sjöbo. Du brinner för att arbeta i samverkan, och du kan jobba både självständigt och i team. Arbetet kommer till stor del ske mot branschområden där det råder brist på kompetens/arbetskraft, vilket ställer krav på att man är kreativ och lösningsinriktad

Rollen som kundresurs med inriktning företagskontakter

Företagskontakten arbetar tillsammans med Arbetsförmedlingen i nära samverkan med deltagande kommuner. Du är delaktig i genomförandet av analyser av näringslivet avseende struktur, kompetensbehov och möjligheten att matcha mot målgrupperna i syfte att skapa en strukturerad och effektiv kartläggning. Du arbetar uppsökande och kartläggande verksamhet i syfte att hitta möjligheter för att skapa kompetensförsörjning i samverkan exempelvis i form av praktikmöjligheter, rekryteringsutbildningar eller annat arbetsplatsförlagt lärande. Inriktningen på arbetsuppgifterna kommer att vara relationsbyggande med fokus på företagens behov. Uppföljande verksamhet är en annan viktig uppgift som innebär att du inom ramen för projektet följer upp skapar möjligheter för samverkan. Syftet är dels att säkerställa och utveckla kvalitén i samverkan men även att öka viljan att samverka i framtiden. Företagskontakterna ska dokumentera sitt arbete både för att möjliggöra uppföljning och utvärdering.

Grundläggande kvalifikationskrav


• En gymnasieutbildning med godkända betyg
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av att möta människor och ge service
• Goda kunskaper om yrken, karriärvägar och den lokala arbetsmarknaden
• Goda kunskaper i svenska, kunna uttrycka dig bra i tal och skrift.
• God datorvana
• B-körkort
• God samarbetsförmåga och relationsskapande förmåga.
• Förmåga att prioritera och vilja att arbeta i en dynamisk och välbesökt miljö
• Förmåga att arbeta mål- och resultatinriktat

Meriterande för rollenErfarenhet och kompetens av konsultativ försäljning med fokus på förmågan att kunna agera stödjande, inspirerande och skapa nya perspektiv och vidgad syn på kompetensförsörjningErfarenhet och kompetens i uppsökande, canvas eller telemarketing försäljningGod kännedom om den lokala arbetsmarknaden och näringslivet i Sydöstra Skåne Ett befintligt kontaktnät med företag i Sydöstra Skåne är meriterandeErfarenhet av att arbeta i projektErfarenhet av samverkan med andra aktörer.Vid rekryteringen läggs stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningarna är tidsbegränsade med start enligt överenskommelse till och med 2019-12-31

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med Dnr Af-2018/0023 6727 senast 2018-05-28. Ansök genom att klicka på knappen ”ansök” nedan eller direkt via arbetsformedlingen.se/jobbahososs. Svara på urvalsfrågorna, bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet och vad du vill åstadkomma.


Arbetsförmedlingen värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi ser även positivt på om du har kunskaper i något av våra minoritetsspråk.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
14 maj 2018
Sista ansökningsdag
27 maj 2018
Varaktighet
6 månader eller längre
Sysselsättningsgrad
Heltid