Lediga jobb 135
16 maj 2018

Enhetschef till Vårdcentralen Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, primärvårdsdivision
Gör skillnad. Varje dag.

Primärvården erbjuder vård i livets olika skeden och har fokus på bemötande, tillgänglighet och utveckling.

Våra medarbetare har en bred kompetens inom hälsa och sjukvård där vi möter patientens behov inom flera olika områden. Vi arbetar aktivt med förebyggande vård för att stärka det friska och uppmuntrar patienten att ta ansvar för sina levnadsvanor och hälsa. Förutom vårdcentral och barnavårdscentral i Ystad har vi även distriktssköterskemottagning i Köpingebro och Löderup samt specialistläkare inom geriatrik. Vi är även ackrediterade inom kognitiv beteendeterapi och psykoterapi. Till vårdcentralen finns även mycket goda kommunikationsmöjligheter med såväl bil som kollektivtrafik.

ARBETSUPPGIFTER
Vi har genomfört ett arbete med att se över vår organisation och kommer nu förstärka med en ny enhetschefstjänst för att fortsätta driva vårdcentralen Ystads utveckling framåt. Vi söker dig som vill bli enhetschef på Vårdcentralen Ystad.

I din roll som enhetschef ansvarar du för personal, budget och verksamhetsutveckling. Du tar initiativ till att leda förändringar för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten. I ditt ledarskap ser du verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Vidare ansvarar du för den dagliga driften där du leder och fördelar arbetet på mottagningen samt arbetar proaktivt så att resurserna används på ett optimalt sätt. Du arbetar tillsammans med erfarna och kunniga medarbetare och det är därmed av stor vikt att du identifierar dina medarbetares styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget och arbetar med medarbetar utveckling. Därutöver organiserar du verksamheten på ett strukturerat och resultateffektivt sätt. I uppdraget ingår även viss klinisk tjänstgöring.

Som enhetschef ingår du i vår ledningsgrupp och du kommer också att samarbeta med din verksamhetschef i det dagliga arbetet.

Medarbetargruppen som du kommer vara närmaste chef över består framförallt av sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare. Tillsammans kommer vi att arbeta för att driva vårdcentralen framåt för att möta patienternas behov. Stor vikt läggs också för att tillsammans verka för en god arbetsmiljö.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är engagerad och har viljan och kapaciteten för att utveckla medarbetare och verksamhet. Du är en kommunikativ person som är lyhörd för medarbetarna och tycker att det är viktigt med delaktighet, samtidigt som du har integritet och kan ta beslut utifrån ett arbetsgivarperspektiv. För ett framgångsrikt samarbete tror vi även att du är en positiv person som vill vara med och bidra till arbetsglädje.

Som ledare/enhetschef på Vårdcentralen Ystad är du handlingskraftig och engagerad samt positiv till förändringsarbete. Vidare har du en god organisationsförmåga då ditt ansvar omfattar såväl verksamhetsutveckling som personal och ekonomi. Det är viktigt att du har god förmåga att kommunicera och samarbeta med andra verksamheter och vårdgrannar inom upptagningsområdet. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet samt att du är stabil och trygg i din yrkesroll.

Vi söker dig som har:
- Relevant utbildning för uppdraget
- Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.
- Goda datorkunskaper är en förutsättning för tjänsten.

Meriterande för tjänsten är:
- Erfarenhet av arbete inom primärvård.
- Erfarenhet av arbete i ledande positioner och utbildning inom ledarskap.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har fyra uppdrag som omfattar hela Skåne; Habilitering och hjälpmedel för personer med funktionsnedsättning, Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietisverksamhet inom primärvård.

På Region Skånes hemsida under Lediga jobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig. Här finner du också förutom annonstitel, förvaltning eller bolag, hur många som har sökt tjänsten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
16 maj 2018
Sista ansökningsdag
2 juni 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid