Lediga jobb 94
23 oktober 2018

Omvårdnadsledare till avdelning 8 ortopedi Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Inom förvaltning Skånevård Kryh bedrivs ortopedisk verksamhet på tre orter; Ystad, Hässleholm och Kristianstad. I Hässleholm utförs endast planerade operationer med fokus på ledartroplastiker (höft, knä och axel). Dessutom finns sektioner för hand, axel, fot, mjuka knän och rygg. I Kristianstad görs företrädesvis akuta operationer och operationer där IVA-vård fordras samt vissa barnortopediska ingrepp. I Ystad utförs såväl akut- som planerad dagkirurgi och den akuta slutenvårdsortopedin för Österlenpatienter finns nu även i Ystad.

Hösten 2015 öppnade verksamheten upp i helt nyrenoverade och fräscha lokaler. Avdelningen rymmer 14 vårdplatser fördelat på sex dubbelrum och två enkelrum. Vi som arbetar på avdelningen är läkare, undersköterskor, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator, dietist och apotekare.

Nu behöver vi komplettera vårt gäng och söker därför en engagerad och utvecklingsinriktad sjuksköterska! Kom och jobba med oss här på ortopeden på Lasarettet i Ystad!

ARBETSUPPGIFTER
En plats för utveckling och gemenskap!

- Här på ortopediavdelning 8 på Lasarettet i Ystad jobbar vi tillsammans med våra patienter. Vi har en bra stämning i arbetsgruppen, mycket tack vare ett välfungerande tvärprofessionellt teamarbete som inkluderar alla de professioner som finns runt patienten. I teamet ingår ortoped, arbetsterapeut, fysioterapeut, undersköterska, sjuksköterska, medicinsk sekreterare, gipstekniker, kurator och dietist. Vi rondar tillsammans i hela teamet för att göra patienten delaktig i sin vårdprocess, berättar Helena, sjuksköterska.

Som sjuksköterska hos oss får du jobba i en spännande kirurgisk specialitet, samtidigt som du får en god medicinsk grund då många av våra patienter är multisjuka. Vår avdelning är liten och familjär, i nya fräscha lokaler. Vi ger dig möjlighet att påverka vår gemensamma utveckling, men också dina egna arbetstider genom vårt särskilda bokningsschema. Du som är nyutexaminerad erbjuds ett kliniskt basår och bredvidgång för att du ska känna dig trygg i din roll. Och du som är mer erfaren stimuleras till vidareutveckling. Vi har en engagerad och närvarande chef som alltid finns där för oss.

Som omvårdnadsledare har du din grund i det kliniska arbetet men du är också delaktig i att utveckla och kvalitetssäkra omvårdnaden på vår avdelning. Det innebär att utifrån patientens behov kunna leda, prioritera, fördela och samordna arbetet med teamen i den dagliga driften med ett personcentrerat förhållningssätt. Rollen som omvårdnadsledare innefattar en aktiv roll i avdelningens utveckling och i din och dina arbetskollegors kompetensutveckling , i nära samarbete med avdelningens enhetschef. Du kommer även att ha ett övergripande studentansvar. Vi arbetar utifrån peer-learning konceptet med våra studenter. Omvårdnadsledaren har verksamhetsövergripande ansvar på 25 procent och 75 procent i kliniskt arbete.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Handledarutbildning på 7,5 hp är ett krav. Har du vidareutbildning inom avancerad handledning är det meriterande. Det är även meriterande om du som söker har erfarenhet av ortopedi,geriatrisk vård och/eller arbete som specialistsjuksköterska inom vård av äldre.

Du har goda grundläggande datakunskaper och vi ser positivt på om du har erfarenhet av våra vårdadministrativa system såsom Melior och Web-PASiS. Men också allmän datavana i Microsoft office programmen.

Dina språkkunskaper i svenska motsvarar lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

För att lyckas i denna roll bör du känna dig bekväm med att sätta gränser och vara tydlig i din kommunikation eftersom även ett informationsansvar ingår i ditt uppdrag. Du ska vara trygg i din profession och är beredd att inta en synlig och tydlig ledarroll samt ha ett intresse av utvecklingsarbete, och kan initiera detta på avdelningen.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
23 oktober 2018
Sista ansökningsdag
30 december 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid