Lediga jobb 94
30 oktober 2018

Behandlingspedagog

Humana AB
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana.

Inom division Barn och unga erbjuder Humana flera HVB och boenden som bedriver omsorg, vård och behandling. Vi tar emot flickor och pojkar med psykosocial och neuropsykiatrisk problematik. Specialiserade enheter för ensamkommande, övergreppsproblematik, självskadebeteende och missbruk finns. Till verksamheterna finns knutet en specialistenhet med egna psykologer, psykiatriker, läkare, specialpedagoger m.fl. kompetenser. Hela landet är vårt upptagningsområde.

Arbetsbeskrivning

Arwen HVB i Tomelilla

Arwens målgrupp är barn och unga i åldrarna 13 till och med 17 år med bristande impulskontroll och relationsproblematik.

Vi arbetar med MI, strukturerade samtal, ART, Lågaffektivt bemötande för att hjälpa barn/de unga hantera sin tillvaro på bästa sätt. Kontaktpersonsamtal och socialfärdighetsträning är en del av enhetens arbete med ungdomarna. Vi kan kartlägga kommande behov av insatser efter placering, vilket innebär att vi jobbar aktivt med att få barnen/de unga att själva uttrycka önskan om förändring.

Möjlighet till fotboll, bad, träning finns i kommunen.

Arwen ligger vackert beläget på den Skånska myllan i en Skånelänga. Enheten ligger nära till allmänna kommunikationsmedel.

Vi talar förutom svenska även bosniska, spanska, persiska och engelska.

 

Arbetsuppgifter
Som behandlingsassistent kommer du att bl.a:


• Arbeta med  barn och ungdomar som skrivs in på HVB.
• Arbeta med att få vardagen att fungera med stöd och motivationsarbete. Vara kontaktperson åt  barn och ungdomar med särskilda samtals-, och aktivitetsbehov.
• Arbeta med den dagliga skötseln och trivseln på HVB-hemmet.
• Vara delaktig i att implementera såväl nya som etablerade metoder och arbetssätt i syfte att nå uppsatta mål.
• Föra journal i dokumentationsprogram.
• Lägga upp målsättning och genomförandeplan i nära samarbete med barn/ungdomar och socialtjänst. 

De konkreta arbetsuppgifterna kommer att spänna över ett brett fält och variera över tid alltefter behoven hos barnen/ ungdomarna. I arbetet ingår praktiska arbetsuppgifter förekommande i ett hushåll så som matlagning, städ och körning. Barnen /ungdomarna erbjuds möjlighet till psykologkontakt via verksamhetens psykologenhet. Boendet stöttar och hjälper barnen/ungdomarna i kontakt med eventuell sjukvård, skola och andra kontakter i vardagen. 

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog, behandlingsassistent/pedagog eller har annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar. Det är även meriterande med metodutbildningar såsom t.ex. KBT, DBT, ACT, CRA, MET, Casemanagement, AUDIT, DUDIT.

Förmåga till såväl självständigt arbete som samarbete med andra, samt kreativitet och flexibilitet är ett måste. För att arbeta som behandlingsassistent behöver du ha en god självkänsla och vara trygg i rollen med att möta andra personer med hjälpbehov. Du behöver vara inställd på kontinuerlig utveckling och förändring av verksamheten. B-körkort är ett krav, liksom utdrag ur misstanke- och belastningsregister.

Registerkontroll
Om du blir kallad på intervju så förutsätts att du har med dig ett utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Du kan gå in på: https://polisen.se/service/blanketter-belastningsregistret/blankett-4427-hvbhem-belastningsregistret/ där finns blanketten, det tar ca en vecka innan du får hem utdraget.

ÖVRIGT
Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via annonsen.

Intervjuer hålls löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se

Ytterligare uppgifter

Annonserat
30 oktober 2018
Sista ansökningsdag
28 november 2018
Varaktighet
6 månader eller längre
Sysselsättningsgrad
Heltid