Lediga jobb 94
31 oktober 2018

Överläkare/specialistläkare i kardiologi till VO Akut och Medicin Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus som är indelat i fyra verksamhetsområden:
Akut och Medicin, Barn Obstetrik-Gynekologi och Öron, Kirurgi och Anestesi Operation Intensivvård, samt Rehabilitering. I anslutning till lasarettet finns en palliativ vårdavdelning, ASIH och primärvård.
Lasarettet i Ystad ingår i förvaltning Skånevård Kryh, som är en av Region Skånes fyra hälso- och sjukvårdsförvaltningar.

Verksamhetsområde (VO) Akut och Medicin består av akutmedicinska specialister, internmedicin, lungmedicin, endokrinologi, kardiologi, en klinisk fysiologisk enhet, neurologi, nefrologi, och en dialysverksamhet. Vi arbetar i team med våra patienter och ser alltid till hela patientprocessen, även de delar som ligger utanför vårt verksamhetsområde. Detta gör vi genom samverkan med de aktörer som kommer både före och efter oss i vårdkedjan. Vi tror på utveckling genom förbättring, vilket betyder att vi hela tiden strävar efter att utveckla och förbättra vårt sätt att arbeta tillsammans.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en överläkare/specialistläkare i kardiologi till vår verksamhet i Ystad!

Förutom att arbeta kliniskt som kardiolog kommer du tillsammans med dina kollegor ha stora möjligheter att påverka utvecklingen av kardiologin vid lasarettet i Ystad. I tjänsten ingår mottagningsarbete på vår hjärtmottagning, avdelningsarbete på HIA och arbete på klinisk fysiologimottagning. Tjänsten inkluderar handledning av yngre kollegor så som ST-läkare och AT-läkare. Du kommer också att vara kardiologkonsult och ingå i verksamhetens bakjourslinje.

Våra överläkare och specialistläkare har regelbundet interna föreläsningssessioner inom invärtesmedicin och de olika grenspecialiteterna för läkarna inom verksamhetsområdet. Har du intresse för utvecklings- och förbättringsarbete i det dagliga kliniska arbetet ser vi detta som mycket positivt. Just nu håller vi på att arbeta med att etablera TEE-undersökningar.

KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig som har svensk läkarlegitimation, med specialistkompetens inom kardiologi med eller utan internmedicin. Därtill har du språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Melior och Sectra ris.

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som snabbt kan ställa om efter ändrade omständigheter. Du är engagerad och sätter alltid patienten i fokus. Därutöver tycker du om att arbeta i ett högt arbetstempo, är initiativrik samt ser samarbete som en förutsättning för ett gott arbete.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
31 oktober 2018
Sista ansökningsdag
25 december 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid