Lediga jobb 94
31 oktober 2018

Specialistläkare/Överläkare i njurmedicin till VO Akut och Medicin Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus som är indelat i fyra verksamhetsområden:
Akut och Medicin, Barn Obstetrik-Gynekologi och Öron, Kirurgi och Anestesi Operation Intensivvård, samt Rehabilitering. I anslutning till lasarettet finns en palliativ vårdavdelning, ASIH och primärvård.
Lasarettet i Ystad ingår i förvaltning Skånevård Kryh, som är en av Region Skånes fyra hälso- och sjukvårdsförvaltningar.

Verksamhetsområde Akut och Medicin består av akutmedicinska specialister, internmedicin, lungmedicin, endokrinologi, kardiologi, en klinisk fysiologisk enhet, neurologi, nefrologi, och en dialysverksamhet. Vi arbetar i team med våra patienter och ser alltid till hela patientprocessen, även de delar som ligger utanför vårt verksamhetsområde. Detta gör vi genom samverkan med de aktörer som kommer både före och efter oss i vårdkedjan. Vi tror på utveckling genom förbättring, vilket betyder att vi hela tiden strävar efter att utveckla och förbättra vårt sätt att arbeta tillsammans.

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi specialistläkare med specialistkompetens i njurmedicin!

Vi på njurenheten ser oss som en naturlig del av det lilla lasarettet, som värnar om trevlig stämning och goda relationer mellan alla enheter och avdelningar. Hela njursektionen ligger i samma lokal och vi är stolta över att kunna arbeta effektivt med korta beslutsvägar. Som läkare har du stöd av erfarna dialyssjuksköterskor som verkligen bryr sig om sina patienter.

Njurmottagning/PD ligger i direkt anslutning till hemodialysavdelning. Tillgång till ultraljud och genomlysning för kateterinläggning finns på avdelningen, samt prismabehandling på IVA som underlättar och förbättrar akutverksamheten.

Vi har mycket bra teamarbete hos oss. Här finns tillräckligt många tappställen som gör att vi även klarar oss med ett pass om dagen, sex dagar i veckan, vilket innebär att vi inte behöver kvällspass.

Vi har fått bra resultat i Svenska Njurregistret (SNR). Vi har en pilotavdelning för fortsatt utveckling av SNR, och prisades av Region Skåne år 2014 för vårt förbättringsarbete.

Det finns ett bra samarbete mellan vår access sjuksköterska och kärlkirurgerna på centralt sjukhus i Kristianstad.

I tjänsten ingår vid intresse bakjour-linje och undervisning för andra kollegor och AT-läkare, samt handledning av ST- och AT-läkare.

KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig som har svensk läkarlegitimation, med specialistkompetens inom njurmedicin. Du är intresserad av att dela med dig och ta del av andras kunskaper inom området. Därtill har du språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som snabbt kan ställa om efter ändrade omständigheter. Du är engagerad och sätter alltid patienten i fokus. Därutöver tycker du om att arbeta i ett högt arbetstempo, är initiativrik samt ser samarbete som en förutsättning för ett gott arbete.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
31 oktober 2018
Sista ansökningsdag
25 december 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid