Lediga jobb 94
1 november 2018

Museitekniker

Ystads kommun, Kultur o Utbildning
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Klostret i Ystad är ett spännande museum i en unik byggnad som bedriver en mångsidig utställningsverksamhet. Fokus ligger på själva klosterbyggnaden, på klosterkyrkan och på att berätta regionen och Ystads stads historia från stenålder till idag. Utställningarna förstärks med omfattande pedagogiskt arbete, evenemang och kringarrangemang.


ARBETSUPPGIFTER
Som museitekniker arbetar du med löpande inre skötsel och underhåll av fastigheterna, mindre reparationsarbeten, samt svarar för kontakter med fastighetsavdelning och externa entreprenörer.
Du medverkar till hållbara tekniska lösningar och bidrar till att skapa en tillgänglig och attraktiv miljö för våra besökare och personal. Du är fokuserad på skötsel och underhåll av våra utställningar; särskilt med inriktning på ljud, ljus och video samt övrig digital museiteknik. I arbetsuppgifterna ingår frågor kring arbetsmiljö och säkerhet; brandskydd, klimatkontroll mm. Du sköter också museets bil, samt transporter mellan våra olika lokaler.
I förekommande fall är du delaktighet i utställningsproduktion och installationer med fokus på montering, måleri, snickeri.
Vid behov förekommer även arbete i reception och övrigt musealt arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med gymnasie- eller yrkesutbildning med inriktning hantverksteknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Högre studier inom museala ämnesområden är meriterande.
Tidigare erfarenheter av digital utställningsteknik är meriterande.
B-körkort är ett krav.

Språkkunskaper:
Goda kunskaper i svenska och engelska
Dokumenterad erfarenhet av musealt arbete med inriktning på utställningsproduktion, underhåll och museiteknik är ett krav.
God datorvana är nödvändigt.
Erfarenhet av arbete med löpande service- och underhållsarbete är meriterande.


ÖVRIGT
Intervjuer kommer att ske vecka 47-48.

All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
1 november 2018
Sista ansökningsdag
17 november 2018
Varaktighet
3 - 6 månader
Sysselsättningsgrad
Deltid