Lediga jobb 94
2 november 2018

ST-läkare/Underläkare till Lasarettet i Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus som är indelat i fyra verksamhetsområden (VO):
Akut och medicin, Barn Obstetrik-Gynekologi och Öron, Kirurgi och Anestesi Operation Intensivvård samt Rehabilitering. I anslutning till Lasarettet finns en palliativ vårdavdelning, ASIH och primärvård. Lasarettet i Ystad ingår i förvaltning Skånevård Kryh, som är en av Region Skånes fyra hälso- och sjukvårdsförvaltningar.

Verksamhetsområde Akut och Medicin består av akutmedicinska specialister, internmedicin, lungmedicin, endokrinologi, kardiologi, klinisk fysiologisk enhet, neurologi, nefrologi och dialysverksamhet. Vi arbetar i team med våra patienter och ser alltid till hela patientprocessen, även de delar som ligger utanför vårt verksamhetsområde. Detta gör vi genom samverkan med de aktörer som kommer både före och efter oss i vårdkedjan. Vi tror på utveckling genom förbättring, vilket betyder att vi hela tiden strävar efter att se hur vi kan utveckla och förbättra vårt sätt att arbeta tillsammans.

Vi strävar efter att alltid agera utifrån Region Skånes värderingar Välkomnade, Drivande, Omtanke och Respekt, både gentemot varandra och i förhållande till patienten.ARBETSUPPGIFTER
Vi vänder oss till dig som vill påbörja en ST-tjänstgöring alternativt dig som är legitimerad underläkare och vill arbeta under ett ST-liknande upplägg.

Som ST-läkare hos oss kommer du att arbeta under handledning av erfarna överläkare i olika specialiteter på hjärtintensivavdelning och två medicinavdelningar som tar hand om stroke- lung- och internmedicinska patienter.

Du arbetar även på olika mottagningar och deltar vid primärjour tillsammans med en icke legitimerad läkare. En individuell handledare kommer att följa dig under din ST och du kommer att delta i kurser som behövs för att fullgöra din specialisttjänstgöring.

Hos oss kommer du att utvecklas snabbt och tidigt känna dig självständig. Vår målsättning är att du ska känna dig trygg med dina kollegor efter ett par veckors introduktion. Du kan välja att börja din ST inom internmedicin och därefter välja en grenspecialitet.


KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig som har svensk läkarlegitimation. Därtill har du språkkunskaper i svenska, som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi tror att du känner dig trygg i din yrkesroll och snabbt kan ställa om efter ändrade omständigheter. Du är engagerad och sätter alltid patienten i fokus. Därutöver tycker du om att arbeta i ett högt arbetstempo, är initiativrik och ser samarbete som en förutsättning för ett gott arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
2 november 2018
Sista ansökningsdag
20 december 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid