Lediga jobb 94
5 november 2018

Ystad Gymnasium söker en skicklig pedagog till introduktionsprogrammen

Ystads kommun, Kultur o Utbildning
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.

Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

På Ystad Gymnasium sätter vi eleven i centrum och arbetar aktivt med bedömning för lärande i form av pedagogisk planering, formativ bedömning och kollegialt lärande. Vi arbetar med en bredd av digitala verktyg och alla elever har en egen dator.


ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en skicklig pedagog som vill undervisa elever på introduktionsprogrammen. Här undervisar du elever som av olika anledningar inte är behöriga till de nationella programmen på gymnasiet, det kan vara elever som inte nått målen i grundskolan, elever som är relativt nyanlända i Sverige, elever med social problematik eller elever med inlärningssvårigheter. Du kommer att undervisa dem i SO-ämnen och svenska som andraspråk, företrädelsevis på grundskolenivå, både i grupp och individuellt.
Som lärare på område 4 kommer du ingå i ett arbetslag där du tillsammans med övriga kollegor skapar en utvecklande studiemiljö för varje elev. Att ha ett nära samarbete med lärarna i ditt arbetslag såväl som med övrig personal ser vi som en självklar del i läraruppdraget. Utöver undervisning ingår mentorskap i dina arbetsuppgifter. Vi arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt med fokus på den enskilde elevens behov och förutsättningar och på område 4 är detta extra viktigt.

En viktig del i uppdraget som lärare är att tydligt kommunicera målen med kursen/utbildningen för elever, vårdnadshavare och personal. Lika viktigt är det att du dokumenterar varje elevs progression och tillsammans med detta även följer upp och utvärderar ditt arbete. I arbetet bidrar du aktivt till skolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i so-ämnen och eller svenska som andraspråk upp till årskurs 9 eller mer.

Du har ett stort intresse för både undervisning och ungdomar. Du är passionerad i ditt läraruppdrag och tycker att det är roligt att vara lärare. Genom din undervisning lyckas du fånga dina elevers intresse och du har förmågan att genom olika undervisningsmetoder få eleverna att vilja lära sig mer. Kontakter med elever och vårdnadshavare ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du ser helheten i det pedagogiska uppdraget och du har lätt för att motivera elever till utveckling både kunskapsmässigt och personligt. Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Samarbete är för dig en naturlig del av arbetet och du tar gärna emot feedback, i syfte att förbättra din undervisning.

Som person är du utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga samt fallenhet i att se helheter. Du trivs att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna en god lärandemiljö och du har ett gott bemötande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Intervjuer kommer att ske löpande och rekryteringen kan komma att avslutas innan annonsens utgång.

All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
5 november 2018
Sista ansökningsdag
18 november 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid