Lediga jobb 94
5 november 2018

Bygglärare till Bygg- och anläggningsprogrammet på Ystad Gymnasium

Ystads kommun, Kultur o Utbildning
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Ystad Gymnasium har 1600 elever som går på någon av våra tva enheter - Park och Osterport. Vi arbetar hela tiden målinriktat med att utveckla vår verksamhet och vi erbjuder undervisning på de flesta gymnasieprogram. Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) är en branschrekommenderad byggutbildning och vi utvecklar kontinuerligt verksamheten på BA. Nu söker vi en ny medarbetare till vårt arbetslag på BA.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en yrkeslärare till Bygg- och anläggningsprogrammet (BA). Som yrkeslärare på BA kommer du att undervisa elever på vårt nationella program.

Du kommer att ingå i ett arbetslag (BA) där du tillsammans med övriga kollegor skapar en utvecklande studiemiljö för varje elev. Ett nära samarbete med övriga lärare i arbetslaget ser vi som en självklar del i läraruppdraget. Utöver undervisning ingår handledning och mentorskap i dina arbetsuppgifter. Vi arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt med fokus på den enskilde elevens behov och förutsättningar.

En viktig del i uppdraget som lärare är att tydligt kommunicera målen med kursen/utbildningen för elever, vårdnadshavare och personal. Lika viktigt är det att du dokumenterar varje elevs progression och tillsammans med detta även följer upp och utvärderar ditt arbete. I arbetet bidrar du aktivt till skolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är (eller har ambitionen att bli) yrkeslärare på Byggprogrammet. Du har god erfarenhet av byggbranschen. En yrkeslärarexamen och lärarlegitimation är meriterande.

Du har ett stort intresse för ungdomar och undervisning. Du är passionerad i ditt läraruppdrag och tycker att det är roligt att vara lärare. Genom din undervisning lyckas dina elever nå goda studieresultat. Kontakter med elever och vårdnadshavare ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du ser helheten i det pedagogiska uppdraget och du har lätt för att motivera elever till utveckling både kunskapsmässigt och personligt. Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Samarbete är för dig en naturlig del av arbetet och du tar gärna emot feedback, i syfte att förbättra din undervisning.

Som person är du utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga samt fallenhet i att se helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna en god lärandemiljö. Ett gott bemötande är en självklarhet för dig.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.
Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
5 november 2018
Sista ansökningsdag
18 november 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid