Lediga jobb 94
6 november 2018

Sjuksköterska/Distriktssköterska, vikariat, till Vårdcentralen Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, primärvårdsdivision
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Ystad är en välfungerande vårdcentral belägen i centrala Ystad. Här finns mycket goda kommunikationsmöjligheter med såväl bil som kollektivtrafik.

Vi har en bred kompetens inom hälsa och sjukvård där vi möter patientens behov inom flera olika områden. Vidare arbetar vi aktivt med förebyggande vård för att stärka det friska och uppmuntrar patienten att ta ansvar för sina levnadsvanor och hälsa. Förutom vårdcentral och barnavårdscentral i Ystad har vi även distriktssköterskemottagning i Köpingebro och Löderup samt specialistläkare inom geriatrik. Vi är också ackrediterade inom kognitiv beteendeterapi och psykoterapi.

Är du intresserad av vad primärvården har att erbjuda dig som sjuksköterska? Vill du ta nästa steg inom yrket och letar efter en stimulerade vardag med möjligheter att utveckla dig själv? Läs gärna mer om hur vår verksamhet ser ut och vad en av våra medarbetare har att berätta i texten nedan.

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till oss på vårdcentralen i Ystad! Vi har en medarbetare som kommer att vidareutbilda sig till distriktssköterska, därför söker vi nu en ny kollega för ett långtidsvikariat under utbildningstiden.

Såhär beskriver en sjuksköterskekollega arbetet hos oss:

- Vårdcentralen är en ganska stor arbetsplats och den vanliga dagen ser lite olika ut beroende på vilken dag det är. Jag arbetar som sjuksköterska på mottagningen och då börjar dagen med telefonrådgivning från klockan åtta på morgonen. Då möter vi alltså patienterna i telefon och triagerar dem till rätt vårdnivå. Som sjuksköterska arbetar jag även på infektionsmottagningen som är en sjuksköterskeledd mottagning. Med undersköterska och läkare som stöd ansvarar jag för egna beslut och bedömningar. För min del är detta en av de mest spännande och utvecklande arbetsuppgifterna på vårdcentralen, berättar Sandra.

Distriktssköterskorna på vårdcentralen arbetar mycket med renodlade distriktssköterskeuppgifter som omläggningar och olika typer av injektioner. Distriktsköterskorna har även egna mottagningar inom astma/KOL och barnhälsovård. Jag som sjuksköterska stöttar upp distriktssköterskorna när det krävs med vissa av dessa arbetsuppgifter. Jag har ett speciellt intresse för medicinteknik, där jag fokuserar på bland annat omläggningar av PICCline. Sen har jag egna patienter och även kollegor som arbetar med egna mottagningar inom exempelvis öron-, hjärt- och kärl- eller äldrevård.

Det bästa med mitt arbete måste vara kombinationen av människorna jag träffar, utmaningen i arbetet och den breda kompetens jag har fått och använder mig av i varje möte med patienten. Arbetsmiljön tycker jag är väldigt bra och vi hjälper varandra mellan yrkeskategorierna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård och vi ser det som meriterande om du är utbildad distriktssköterska. Därutöver har du språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Har du tidigare erfarenhet inom primärvården samt goda kunskaper inom PMO ser vi det som meriterande.

- Jag tror att det viktigaste för dig som vill börja arbeta hos oss är ditt intresse, intresset för arbetsuppgifterna, intresset för din egen utveckling och utmaningen samt intresset för människan vi möter, varje dag, säger Sandra, sjuksköterska.

I den här rekryteringen tillämpas löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
6 november 2018
Sista ansökningsdag
19 november 2018
Varaktighet
6 månader eller längre
Sysselsättningsgrad
Heltid