Lediga jobb 94
7 november 2018

Biomedicinsk analytiker till Klinisk kemi i Ystad

Region Skåne, Medicinsk service, labmedicin
Gör skillnad. Varje dag.

Inom Klinisk kemi är vi cirka 500 medarbetare som arbetar i laboratorier på samtliga tio sjukhus i Skåne. Vi har en årsproduktion av cirka 17 miljoner analyser till kunder inom och utanför Region Skåne. Verksamheten är indelad i två områden, baskemi och specialkemi. Dessa leds, i linje från verksamhetschefen, av en områdeschef vardera som tillsammans med 14 enhetschefer leder och driver verksamheten. Dessutom är vi organiserade i en matrisorganisation med åtta processer som var och en leds av en processledare direkt underställd verksamhetschefen. Processerna ansvarar för att verksamheten utvecklas och anpassas till de medicinska behoven på respektive sjukhus utifrån kvalitetskrav, beprövad erfarenhet och vetenskaplig kunskap. I vårt uppdrag ingår också att bedriva forskning och utveckling, utbildning och undervisning samt fungera som konsult-/expertstöd gentemot våra beställare.

På Klinisk kemi i Ystad utförs kliniskt kemiskt laboratoriearbete, provtagning och remisshantering. Verksamheten bedrivs dygnet runt. På jourtid tjänstgör en biomedicinsk analytiker.

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi en biomedicinsk analytiker till vår utvecklande enhet som präglas av kollegor med bred kunskap. Dina arbetsuppgifter innefattar följande:

• Utföra kliniska kemiska- och hematologiska analyser på automatiserade analysinstrument
• Bedöma och tekniskt godkänna analysresultat
• Felsökning av tekniska problem
• Utföra provtagningar på vuxna och barn
• Remisshantering
• Utföra blodgruppserologiskt arbete samt blodtappningar.

Samt andra för rollen förekommande uppgifter. Även tjänstgöring på Klinisk kemi i Simrishamn kan förekomma.
I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vi ser positivt på om du har tidigare erfarenhet av arbete inom klinisk kemi, transfusionsmedicin och/eller provtagning. Därtill är kunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Som person har du en god förmåga att samarbeta och kommunicera med dina arbetskamrater. Vidare har du en positiv attityd och visar respekt gentemot såväl patienter som kollegor. Det är även av stor vikt att du har ett noggrant och välstrukturerat arbetssätt samt trivs med att arbeta både självständigt och i en arbetsgrupp. Därutöver ser vi positivt på om du är van att på egen hand inhämta information från tillgängliga informationskällor och arbeta under jourtid.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Medicinsk service ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Våra tjänster omfattar alltifrån laboratoriemedicin och medicinsk teknik till uppdrag inom prehospital sjukvård och forskning. I Medicinsk service ingår division Labmedicin samt division MT och Prehospital sjukvård. Vi är ca 2100 medarbetare i förvaltningen. Division Labmedicin har klinisk verksamhet inom områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi och patologi. Vi bedriver forskning och utveckling inom våra områden och har ansvar för verksamhet på uppdrag av Södra sjukvårdsregionen. Vi är ca 1350 medarbetare i divisionen.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
7 november 2018
Sista ansökningsdag
27 november 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid