Lediga jobb 92
19 november 2018

Grundskollärare till Svarteskolan

Ystads kommun, Kultur o Utbildning
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Ystad kommuns alla medarbetare arbetar efter värdegrunden- Bättre tillsammans!

Vi visar tillit, vi är modiga, vi är delaktiga, vi är professionella.

Svarteskolan ligger mitt i byn med både pågatågsstation och underbar natur runt knuten. Vi har en fantastisk utsikt över Östersjön i söder och hästhagarna i väster.

Enheten består av förskola, förskoleklass, skola år 1-6 och fritidshem.

Höstterminen 2018 är vi 190 elever på skolan. Skolan inrymmer även fritidshem, bibliotek, fritidsgård och sporthall. Skolgården är stor med många möjligheter till olika aktiviteter.

Svarteskolan är en utvald övningsskola i samarbete med Malmö Högskola. På skolan är två förstelärare utsedda att fördjupa våra kunskaper inom våra fokusområden tillgänglighet, elevinflytande samt digitalisering.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ingå i arbetslag 1-3 och vara mentor för ett antal elever på lågstadiet. Tjänsten är ett vikariat under hela året 2019 med möjlighet till förlängning.

Du arbetar i ett team med pedagoger och har utgångspunkten att alla elever är allas ansvar. Dina arbetsuppgifter som lärare innebär att du, förutom att undervisa, arbetar kollegialt och planerar din undervisning själv och tillsammans med andra lärare inom din ämnesbehörighet samt ibland, över ämnesgränser mm. Våra fokusområden på skolan är elevdelaktighet, tillgänglighet och digitalisering.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är behörig grundskollärare mot tidigare år. Meriterande är om du har vana att arbeta med digitala verktyg och vill vara med i den utvecklingen.

Vi söker dig som vågar utmana våra elevers nyfikenhet och kreativitet. Din förmåga att skapa relationer, motivera och samarbeta blir din insats.

Att tänka nytt, göra viktigt på riktigt, prova, våga misslyckas, hitta ovanliga lösningar, planera tillsammans, skapa tillfällen att träna kunskaper, ha höga förväntningar, visa ett ledarskap i klassrummet och vara del i att göra varandra bättre varje dag, ge möjlighet att lära i ett sammanhang det är din vardag.

Nyfikenhet och mod är din drivkraft. Vi söker dig som vill vara med och driva skolutveckling, är kreativ, lösningsfokuserad och tänker nytt. Legitimerad Grundskollärare.

ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
19 november 2018
Sista ansökningsdag
2 januari 2019
Varaktighet
6 månader eller längre
Sysselsättningsgrad
Heltid