Lediga jobb 92
22 november 2018

Teknisk Projektledare till Dücker Corrpal

Academic Work
Besitter du teknisk kompetens och erfarenhet av projektledning? Det här är något för dig! Dücker Corrpal ingår i tyska Dücker Group och är världsledande på logistiklösningar inom wellpappindustrin. På fabriken i Ystad tillverkar de materialhanteringsutrustningar som i huvudsak levereras till kunder i Europa men även till länder utanför Europa, exempelvis Australien och Sydafrika. De erbjuder dig nu möjligheten att arbeta som teknisk projektledare där du leder projekt inom skräddarsydda logistiklösningar tillsammans med en sammansvetsad personalgrupp i Ystad.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Dücker Corrpal. De maskiner Dücker Corrpal konstruerar, tillverkar och säljer är slutdelen av en förpackningslinje för wellpappkartonger. Samtliga produktionslinjer utformas kundspecifikt och såväl konstruktion som produktion sker i Ystad. När produktionen är klar sätts allting ihop i fabriken för att provköra linjen och se att allting fungerar som det ska. Delarna demonteras, fraktas till slutkund för att därefter monteras och installeras av Dücker Corrpals egna personal på plats.

Du kommer tillhöra en platt organisation med snabba beslutsvägar. Tjänsten är dynamisk och du ges själv utrymme att utforma din roll utifrån satta ramar. De är måna om att du i din roll ska få en bra start och erbjuder dig möjligheten att lära dig av de bästa i Tyskland. Du kommer dessutom tidigt i arbetet följa med kollegor på kundmöten runt om i världen för att få en grundförståelse för hur företaget jobbar.

ARBETSUPPGIFTER
Rollen som teknisk projektledare på Dücker Corrpal omfattar många kontaktytor, såväl interna som externa och du agerar mellanhand mellan försäljnings- och produktionsavdelningen. Det är av vikt att du förstår kundernas behov för att kunna leda den interna personalen i arbetet, därav är den tekniska kompetensen mycket viktig. Du kommer ha tät kundkontakt och besöker själv aktuellt kundföretag i samband med uppstart av nytt projekt. Du som projektledare ansvarar sedan för att samla avdelningsansvariga till ett uppstartsmöte med syfte att informera gruppen och sätta en leveransplan. Under projektets gång agerar du bollplank mellan kund och produktion, följer upp att produktionen levererar enligt plan och håller kunden informerad löpande under tillverkningen. Du ansvar även för uppföljning efter att montering och installation gjorts ute hos kund för att säkerställa kundnöjdheten. Du jobbar med ungefär 15 projekt åt gången och det klassiska uttrycket ”spindeln i nätet” är en perfekt beskrivning av rollen.

VI SÖKER DIG SOM
* besitter teknisk kompetens sedan tidigare. Du kan exempelvis studerat någon teknisk linje på högskola eller universitet alternativt tillskansat dig kunskaper från arbetslivet
* har erfarenhet av att leda flera projekt parallellt. Vi ser gärna att du i din motivering kort beskriver din erfarenhet av projektledning
* talar och skriver mycket god svenska och engelska för att kunna kommunicera med såväl nationella- som internationella kunder
* har grundläggande kunskaper i autocad eller likvärdigt CAD-program för att på egen hand kunna lösa layoutarbete och ha ritningsförståelse för 2D-ritningar
* har möjlighet att resa utomlands ca 1-2 dagar/varannan vecka för kundbesök

Har du tidigare arbetat i förpackningsindustrin eller annan tillverkande industri, antingen som arbetare eller som tjänsteman, anses det mycket meriterande. Det är även meriterande om du talar ytterligare ett språk utöver svenska och engelska.

Som person är du kommunikativ och besitter förmågan att anpassa din kommunikation utifrån respektive kund. Du är problemlösande och självgående, fattar egna beslut för att driva ditt arbete framåt samtidigt som du inser dina egna begränsningar och tar hjälp när det krävs. Vi ser även att du som person har pondus och vågar agera rådgivande samt bemöta både interna och externa krav.

ÖVRIG INFORMATION


* Start: Enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid
* Omfattning: Heltid
* Lön: Fast månadslön
* Placering: Ystad, resor utomlands förekommer ett par gånger i månaden
* Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Stina Haugland
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Dücker Corrpal’s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
22 november 2018
Sista ansökningsdag
21 december 2018
Varaktighet
6 månader eller längre
Sysselsättningsgrad
Heltid