Lediga jobb 92
23 november 2018

Föräldravikariat Gymnasielärare: Idrott och hälsa, IT-ämnen mfl

Fria Läroverken i Sverige AB
Fria Läroverken driver gymnasieskolor i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping samt Ystad. Vi vill vara Sveriges bästa gymnasieskola för att kombinera ambitiösa studier med idrott. Inom koncernen finns även Kronoberg grundskola i Växjö samt en resursskola i Norrköping, KF utbildning. Hösten 2017 startade vi vår första grundskola med internationell inriktning i Norrköping, Nordic International School och från hösten 2018 finns vi även i Karlstad. Visionen för våra grundskolor är att vara Sveriges främsta grundskola med ordning och reda, engelskspråkig undervisning och höga akademiska resultat. Läs mer om våra skolor på www.laroverken.se


 


Ystad Fria Läroverk finns på regementsområdet i lokaler anpassade efter de program vi erbjuder på skolan. Utöver lektionssalar har både Bageriprogrammet och Floristprogrammet egna butiker med försäljning.Ett par av våra duktiga medarbetare kommer att vara föräldralediga under VT-19.

Vi behöver därför förstärkning i fler kurser/ämnen. 

Beskrivning

Vi söker pedagoger med näsa för kvalitet och ett hjärta som klappar för undervisning. Om du börjar jobba hos oss kommer du att bli del av en glad och utvecklingsinriktad personalstyrka. Våra pedagoger är drivna och jobbar för hela skolan, inte bara för sina lektioner. Att ha en bra stämning på arbetsplatsen är A och O för att alla ska trivas. Vi ser varandra, är prestigelösa och trygga, och gläds åt varandras framgångar. Vi stöttar varandra i med - och motgångar och vi står upp för varandra och drar vårt strå till stacken. Känner du igen dig i detta? Då ska du söka till oss! Vi kommer att behöva dig!

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i ett eller flera av följande ämnen: Idrott och hälsa, samhällskunskap, sociologi, IT-ämnen.  I din roll som lärare ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av din undervisning. Du kommer att använda dig av Schoolsoft som verktyg för dokumentation samt för föräldrakontakter.Förutom undervisning  kommer du att ingå i ett arbetslag som träffas varje vecka och diskuterar pedagogik, elevvård, förebyggande arbete, kursutveckling mm. Mentorskap kan bli aktuellt, likaså kombination med andra kurser.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är behörig och legitimerad gymnasielärare i något av nedanstående ämnen. Du har ett starkt intresse för att arbeta med ungdomar och att möta dem där de befinner sig i sitt lärande. Du bygger förtroendefulla relationer till dina elever och vägleder dem på ett inspirerande sätt i deras lärande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg samt att du har ett formativt förhållningssätt i din undervisning. Du har lätt för att samarbeta med kollegor och ser detta som en naturlig del i ditt arbete som lärare. Du är strukturerad, ansvarstagande och lösningsinriktad.  Du har förmågan att entusiasmera eleverna och strävar efter att skapa en positiv och inkluderande lärmiljö. Du är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet.

Vi förväntar oss att du har goda IT-kunskaper samt god samarbetsförmåga gentemot elever, föräldrar och medarbetare. Du är duktig på att motivera eleverna och utforma undervisningen utifrån respektive program och elevernas personliga förutsättningar.

Personliga egenskaper

Vi vill att du brinner för undervisning och våra elever. Du är  lyhörd, flexibel, engagerad och ser möjligheter före hinder. Vi ser att du har en vilja att utveckla eleverna och har en förmåga att skapa goda relationer. En god elevkontakt är mycket viktig.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Du skall ha höga ambitioner och ha en vilja att uppnå de mål som sätts. Du ser också att kvalitet och goda resultat är samstämmigt. Du skall ha en mycket god förmåga att planera dina lektioner och skapa struktur för en tydlig återkoppling till eleverna. Självklart är du en lagspelare som inte tvekar att hjälpa dina arbetskamrater och jobba för allas bästa.Då en stor del av vårt arbete kretsar kring nära samarbete i kollegiet är det viktigt att du är en person som trivs med det.

Villkor
Tillträdesdatum 2019-01-11. Kollektivavtal finns och vi tillämpar ferietjänst för pedagogisk personal. Urval och intervjuer görs löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Beroende på kombination av ämnen utformar vi tjänster därefter och har även möjlighet att korrigera och ändra tjänster som vi redan har i huset. Informera gärna om önskemål av tjänstgöringsgrad. 

Vi söker dig som i första hand är behörig och legitimerad i något eller några av följande ämnen/kurser:

Idrott och hälsa

samhällskunskap

sociologi

IT-ämnen

Matematik 


OBS: Vi har avtal med leverantörer av annonser och undanber oss ytterligare kontakter vänligen men bestämt.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
23 november 2018
Sista ansökningsdag
21 december 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Deltid