Lediga jobb 92
28 november 2018

Enhetschef till medicinsk öppenvård i Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är det lilla akutsjukhuset med stor känsla av öppenhet och gemenskap. Här präglas arbetet av korta kontaktvägar, både från sjukhuschef till medarbetare, men också från medarbetare till sjukhuschef - här vill vi arbeta nära varandra!

Vi söker nu en enhetschef till vår medicinska öppenvård på Lasarettet i Ystad som vill vara med oss i den nära vardagen. Som enhetschef för medicinsk öppenvård kommer du att ha det övergripande ledningsansvaret för klinisk fysiologi, medicin-, minnes- och neurologimottagningarna och de medarbetare som arbetar här inom yrkesgrupperna sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, neuropsykologer, undersköterskor, dietister, fotvårdsspecialist och kuratorer. På klinisk fysiologi undersöker vi patienter med olika typer av hjärt-, kärl-, lung- och hjärnsjukdomar. Vi har ett nära samarbete med hjärtvårdsavdelningen, akutmottagningen och de övriga mottagningarna inom vårt undersökningsområde samt även med neurofysiologi och klinisk fysiologi på SUS. Det är ett varierande arbete.

Som medarbetare inom öppenvården planerar och genomför medarbetarna sitt arbete med stort egenansvar och stolthet. Arbetet på medicin-, neurologi - och minnesmottagningen är ett roligt och utvecklande arbete där vi arbetar i tvärprofessionella team samt med andra vårdaktörer såsom primärvård och kommunen.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef som i sitt uppdrag har övergripande ledningsansvar för verksamhet, ekonomi och personal. I rollen som enhetschef arbetar du verksamhetsnära och leder/stödjer förbättrings- och utvecklingsarbeten på enheten. Du ingår i ledningsgruppen för VO Akut och Medicin i Ystad med verksamhetsområdets verksamhetschef som närmsta chef.

Tillsammans med ledningsgruppen och medicinskt ansvarig läkare på enheten arbetar du strategiskt och långsiktigt. I din roll som enhetschef är du ansvarig för verksamhetens resultat och uppföljning utifrån perspektiven verksamhet, ekonomi och medarbetare - med fokus på att leda, utveckla och följa upp arbetet utifrån verksamhetens uppdrag och vårdprocesser. Som enhetschef verkar du främst operativt och har ett nära och coachande ledarskap.

Du arbetar aktivt med arbetsmiljöfrågor och medarbetarfrågor. Genom delaktighet och ansvar medverkar du i arbetets planering, genomförande och uppföljning.

KVALIFIKATIONER
Du ska se patientens behov som centralt och ska ha mod, lust att leda och motivera dina medarbetare till ett personcentrerat förhållningssätt. Du ser det positiva i förändringsprocesser och har förmågan att förmedla detta till, och entusiasmera medarbetarna. Du kan såväl leda som delta i processerna och är den trygga punkten som dina medarbetare känner tillit till. Genom din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras.

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen inom hälso- och sjukvård. Tidigare chefs- och ledarerfarenhet är meriterande då uppdraget kräver goda ledarskapsegenskaper och hög grad av ansvarstagande. Det är meriterande med kunskap om förbättringsmetodik, processorienterat utvecklingsarbete samt kvalitets- och resultatuppföljning. För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar; Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
28 november 2018
Sista ansökningsdag
18 december 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid