Lediga jobb 92
6 december 2018

Biståndshandläggare

Ystads kommun, Social Omsorg
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.
ARBETSUPPGIFTER
Vår duktiga kollega har valt att gå vidare till ny tjänst, vi söker därför biståndshandläggare till vår enhet.

Som biståndshandläggare ges du möjlighet att arbeta i ett team bestående av 10 handläggare. De har alla olika erfarenheter inom socialt arbete och har arbetat i allt från 1 år till 20 år.

Karaktäristiskt för gruppen är ett stort engagemang och intresse för att ge service åt kommunens invånare med behov av stöd och hjälp. Vi arbetar för att kvalitetssäkra vår verksamhet och med gemensamma krafter kan vi bara bli bättre.

I ditt uppdrag som biståndshandläggare kommer du att utreda, fatta beslut samt följa upp behov enligt gällande lagstiftning Socialtjänstlagen. Du kommer ha ett nära samarbete med den sökande, anhöriga, kollegor, andra professioner och myndigheter både externa och interna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen eller har likvärdig examen på högskolenivå.

Du behöver ha god kunskap i gällande lagstiftningar och förmåga att tillämpa den i arbetet som handläggare. Vidare behöver du vara utvecklingsorienterad och inneha ett engagemang i verksamhetens utveckling framåt.

Du behöver ha hög samarbetsförmåga med såväl dina närmaste kollegor som övriga samarbetspartner internt och externt. Arbetet kräver förmåga att planera och självständigt utföra de arbetsuppgifterna som åligger uppdraget.

Du behöver även ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av tidigare arbete av biståndshandläggning samt IBIC är önskvärt.

Eftersom vi är en liten arbetsgrupp fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Rekrytering kommer att ske löpande.

Körkort är ett krav.


ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
6 december 2018
Sista ansökningsdag
27 december 2018
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid