Lediga jobb 95
2 januari 2019

Socialsekreterare Öppenvård Vuxenenheten

Ystads kommun, Social Omsorg
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

2019 kommer att bli ett spännande år då Individ och Familjeomsorgen står inför implementeringen av en ny organisation. Vi har format en organisation där vi med tydligare uppdelning och ett effektivare arbetssätt kan nyttja våra resurser på bästa sätt. Det är en verksamhet att växa i där utvecklingsarbete är i fokus och där vi tar tillvara på det som vi är bra på.

Individ och familjeomsorgen består av ett barn och familjeblock, Myndigheten för funktionsvariation samt ett vuxenblock som vuxenenheten tillhör. Övriga enheter i vuxenblocket är arbetsmarknadsenhet och enheten för ekonomiskt bistånd.

Vuxenenheten består av 16 personer och handlägger ärenden och ger stöd till vuxna över 18 år som har bland annat problem med missbruk och beroende, hemlöshet eller våld i nära relationer. Vi arbetar med utredningsarbete men också med förebyggande, tidiga samt beslutade insatser. Som en del av vår verksamhet har vi Öppenvård som arbetar med behandlande och stödjande insatser.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en socialsekreterare till vår öppenvård där dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara behandlingsarbete.

Öppenvården vuxna erbjuder idag biståndsbeslutade behandlande insatser i olika former som HAP-program, återfallsprevention, CRA samt Psykodynamisk korttidsterapi. Vi erbjuder även behandling för Spelmissbruk i de fall det handlar om pengar. Vi har också motiverande insatser såsom MI-samtal, MET och Stödsamtal.
Insatser utan föregående biståndsbedömning kan förekomma liksom rådgivning i missbruks- och beroendefrågor.
I öppenvården arbetar vi även med anhörigstöd och nätverksstärkande insatser.

Dina arbetsuppgifter i öppenvården blir att:
- bedriva rådgivande och behandlande samtal samt motivera till förändring, både enskilt och i grupp
- arbeta med utveckling av arbetsmetoder och samverkan inom verksamheten
- öka kunskapen kring målgruppen både internt och externt


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor med missbruksproblematik och social utsatthet likväl som med hem- och bostadslösa och personer med psykiskt funktionshinder.

Du har socionomexamen och erfarenhet av att arbeta självständigt, strukturerat och relationsskapande med öppenvårdsarbete kopplat till missbruksfrågor och/eller kriminalitet och våld i nära relationer, samt har erfarenhet av att arbeta med personer med samsjuklighet.

Du är flexibel, lugn och stabil i stressiga situationer och med en genuin vilja att göra skillnad för våra medborgare. Du är ödmjuk inför ditt uppdrag, har en mycket god förmåga att etablera kontakt med människor i utsatta situationer samt god samarbetsförmåga.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är en förutsättning liksom grundläggande kunskaper i Windows och Word. Erfarenhet av samt MI, ÅP, CRA eller andra strukturerade behandlingsprogram är meriterande.

Körkort krävs

Är detta du? Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringen, finns redan nu avsatta dagar för intervju. Dessa dagar behöver du vara tillgänglig om du kallas:
4 februari, 6 februari.

All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
2 januari 2019
Sista ansökningsdag
26 januari 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid