Lediga jobb 95
3 januari 2019

Överläkare/Specialistläkare till akutvårdsavdelning/akutmottagning i Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus som är indelat i fyra verksamhetsområden:
Akut och medicin, Barn Obstetrik-Gynekologi och Öron, Kirurgi och Anestesi Operation Intensivvård samt Rehabilitering. I anslutning till Lasarettet finns en palliativ vårdavdelning, ASIH och primärvård. Lasarettet i Ystad ingår i förvaltning Skånevård Kryh, som är en av Region Skånes fyra hälso- och sjukvårdsförvaltningar.

Verksamhetsområde Akut och medicin består av akutsjukvård, internmedicin, lungmedicin, endokrinologi, kardiologi, klinisk fysiologi, gastroenterologi, neurologi, nefrologi och dialysverksamhet. Akutsjukvård innefattar akutmottagningen, observationsenheten (OE) och akutvårdsavdelningen (AVA). Akutsjukvårdens läkare har en egen enhetschef.

Akutmottagningen har öppet dygnet runt och tar emot alla patienter. Barn med medicinska åkommor går till barnkliniken, men svårt sjuka barn tas omhand på akuten. Vi är inget traumasjukhus men tar emot trauma som anses stabila eller som är för instabila för vidare transport och som ska stabiliseras hos oss. Akutvårdsavdelningen är en övervakningsavdelning, främst till för patienter med förväntad kort vårdtid eller patienter som behöver en högre vårdnivå än vanlig vårdavdelning, men som inte är IVA-patienter, till exempel patienter med sepsis, intoxikationer, syncope, trauma, gastrointestinal blödning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en ny specialist till vår verksamhet i Ystad.

Vi har minst en specialist på akuten vardagar mellan 8-21. I arbetsuppgifterna ingår att vara driftsansvarig läkare (DAL) och hjälpa till med prioriteringar och flöden, att vara handledare till ST-, AT- och underläkare som arbetar på akuten, att vara teamledare på larm och att ta egna patienter. Till stor del bedömer vi även patienter i triaget och lägger en tidig plan för patientens vistelse på akuten. Vi bemannar AVA 8-16.30 alla dagar med specialist. AVA består för närvarande av 5 vårdplatser. Det finns möjlighet för en intresserad specialist i internmedicin att ha sin huvudplacering på AVA och vara med i arbetet med vidareutvecklingen av avdelningen.
För närvarande används journalsystemet Melior.

Vi är 3 specialister i Akutsjukvård och 1 specialist i internmedicin och behöver bli fler. Akutsjukvård är här en etablerad specialitet och vi upplever stöttning och tillit från resten av sjukhusets specialister. Vi har 6 ST-läkare i akutsjukvård och ett varierande antal vikarierande underläkare innan AT. Det finns regionalt beslut om satsning på akutsjukvård, där Ystad kommer att tilldelas två ST-tjänster årligen fram tills 2025.

Har du intresse för utvecklings- och förbättringsarbete i det dagliga kliniska arbetet ser vi detta som mycket positivt. Handledning av juniora kollegor ingår i arbetsuppgifterna, både under kliniskt arbete och som huvudhandledare för ST-läkare. Vi arbetar tillsammans och stöttar och hjälper varandra och har en god och familjär stämning.

KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig som har svensk läkarlegitimation och specialistkompetens. Främst söker vi en specialist i akutsjukvård. Vi välkomnar också sökande med annan specialitet (till exempel internmedicin, kirurgi, ortopedi, allmänmedicin) som har erfarenhet av akutsjukvård. Forskningserfarenhet är meriterande.

Möjlighet finns till överläkartjänst om den sökande har varit specialist i minst 3 år och har kompetens för ett eget ansvarsområde inom vår verksamhet.

Därtill har du språkkunskaper i svenska, som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som snabbt kan ställa om efter ändrade omständigheter. Du är engagerad och sätter alltid patienten i fokus. Därutöver tycker du om att arbeta i ett högt arbetstempo, är initiativrik samt ser samarbete som en förutsättning för ett gott arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
3 januari 2019
Sista ansökningsdag
23 januari 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid