Lediga jobb 95
4 januari 2019

Samordnare sökes till Björnstjärnans hemtjänstgrupp

Ystads kommun, Social Omsorg
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

ARBETSUPPGIFTER
Björnstjärnans hemtjänstgrupp söker nu en samordnare. Björnstjärnan är en hemtjänstgrupp med uppdrag att utföra hemtjänstinsatser till personer med demensdiagnos inom hela Ystad kommun. Vi söker dig som har ett genuint intresse av omvårdnadsarbete och vill bli en av oss som arbetar för en meningsfull vardag för brukarna.

Som samordnare ansvarar du för att planera insatserna vi får från beslut från biståndshandläggare i vårt system Lifecare. Du är delaktig i budgetprocessen och ansvarar för att skapa och bibehålla goda relationer med brukare, anhöriga och medarbetare. Du har personal- och bemanningsansvar för medarbetarna i din grupp. Tillsammans med enhetschef arbetar du för att nå mål för arbetsplatsen samt fångar upp idéer som kan utveckla kvaliteten i arbetet. Vid behov arbetar du även operativt ute i omvårdnadsarbetet och tillgodoser brukarnas individuella behov av omsorg och service, utifrån beviljat biståndsbeslut enligt socialtjänstlagen. Du kommer även att utföra vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter efter delegering från sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Som anställd hos oss är Du basen för den kvalitet och utveckling som kännetecknar vården och omsorgen i Ystads Kommun. Eftersom Björnstjärnans hemtjänstgrupp arbetar inom hela Ystads Kommun är det ett stort geografiskt område som personalen täcker. Tunga lyft förekommer och likaså ensamarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska och har arbetat några år inom vård och omsorg, vilket gör att du har god kännedom om omvårdnadsarbete. Som person är du självständig, prestigelös och samarbetsvillig. Du har viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån mål och ekonomiska ramar. Du är bra på att att skapa och upprätthålla goda relationer till brukare, anhöriga och medarbetare. Rollen som samordnare ställer höga krav på flexibilitet och ett gott bemötande. Administrativt arbete är en viktig del av tjänsten vilket du har god erfarenhet av. Datorvana krävs och du är van vid att arbeta i verksamhetssystem, främst lifecare. Då du har många kontaktytor både via mail, telefon och personliga möten har du mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Har du erfarenhet av en arbetsledande roll är det meriterande. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med människor med demenssjukdom och funktionsnedsättning.
Meriterande med specialisering inom demensvård samt tidigare erfarenhet från hemtjänst. Körkort är meriterande men inget krav.

ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
4 januari 2019
Sista ansökningsdag
26 januari 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid