Lediga jobb 95
11 januari 2019

Diabetessköterska till Vårdcentralen Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, primärvårdsdivision
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Ystad är en välfungerande vårdcentral belägen i centrala Ystad. Här finns mycket goda kommunikationsmöjligheter med såväl bil som kollektivtrafik.

Vi har en bred kompetens inom hälsa och sjukvård där vi möter patientens behov inom flera olika områden. Vidare arbetar vi aktivt med förebyggande vård för att stärka det friska och uppmuntrar patienten att ta ansvar för sina levnadsvanor och hälsa. Förutom vårdcentral och barnavårdscentral i Ystad har vi även distriktssköterskemottagning i Köpingebro och Löderup samt specialistläkare inom geriatrik. Vi är också ackrediterade inom kognitiv beteendeterapi och psykoterapi.

Är du intresserad av vad primärvården har att erbjuda dig som sjuksköterska? Vill du ta nästa steg inom yrket och letar efter en stimulerade vardag med möjligheter att utveckla dig själv?

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi en diabetessjuksköterska till vårdcentralen Ystad!

Som diabetessjuksköterska kommer du att ha möjlighet till egen mottagning under stor del av veckan och du kommer därför också att ha möjligheten att kunna följa dina egna patienter. I ditt arbete har du stöd av en kollega med lång erfarenhet inom specialistområde diabetes. Kontinuerlig utbildning är något som vi prioriterar och ser som en del av arbetet. I din tjänst ingår även viss telefonrådgivning tillsammans med övriga kollegor. Vi är stolta över att ha en trygg och stabil arbetsgrupp av sjuksköterskor där vi alla hjälps åt och samarbetar för patienternas bästa.

Till vårdcentralen kommer patienter i olika åldrar, vilket medför att du får möjlighet till ett varierande och stimulerande arbete. Arbetet ställer höga krav på enskilt ansvarstagande, men du har gott stöd och handledning av erfarna kollegor. Du kommer att tillhöra en enhet med stor framåtanda. Regelbundna personalmöten och yrkesträffar säkerställer att vi alla arbetar mot våra gemensamma mål.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom diabetesvård och som har behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. För tjänsten är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som diabetessjuksköterska och erfarenhet av arbete på vårdcentral.

Det viktigaste för dig som vill börja arbeta hos oss är ditt intresse; intresset för arbetsuppgifterna, för din egen utveckling och utmaningen samt för människan vi möter, varje dag.

I den här rekryteringen tillämpas löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
11 januari 2019
Sista ansökningsdag
26 januari 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid