Lediga jobb 95
11 januari 2019

Sjuksköterska till Maria mottagning sydöstra Skåne, Ystad

Region Skåne, Skånevård Sund, psykiatri
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och bygga upp vår nya Maria mottagning i sydöstra Skåne?

Maria sydöstra Skåne är en integrerad öppenvårdsmottagning som vänder sig till barn och unga upp till 25 år samt deras familj och nätverk. Där barnet och den unge har ett riskbruk, missbruk/skadligt bruk och beroende av alkohol och/eller droger med en eventuell psykiatrisk problematik. Enheten är ett samarbete mellan Skånes sydöstra kommuner samt Region Skåne Barn-och Ungdomspsykiatrin och Vuxenpsykiatrin i Ystad och Simrishamn. Maria mottagningen är i dag ett projekt som finansieras av samordningsförbundet Finsam och intentionen är att det ska pågå till 2021.

Anställningen är tidsbegränsad anställning under projekttiden och övergår därefter i tillsvidareanställning i region Skåne.

Teamet består av socionomer/samordnare, sjuksköterska, specialistläkare och medicinsk sekreterare. Ledningsstrukturen är uppbyggd av en operativ ledningsgrupp som består av enhetschefer. Mottagningen kommer att lokaliserad på Regementet i Ystad. Målsättningen är att mottagningen öppnar i maj 2019 i fräscha och nyrenoverade lokaler.

Då tjänsten organisatoriskt tillhör barn- och ungdomspsykiatrin i Ystad kommer du bjudas in/delta i aktiviteter kopplade till psykiatrin.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjuksköterska hos oss arbetar du med behandlande insatser både individuellt och i samverkan med kollegor samt andra i ungdomarnas nätverk så som socialtjänsten, skola, frivården med flera. Arbetet som sjuksköterska i teamet kommer vara omväxlande och utvecklande, vilket kräver ett flexibelt arbetssätt.

I dina övriga arbetsuppgifter som sjuksköterska ingår bland annat patientsamtal, provtagning, medicinuppföljning, anhörigsamtal, dokumentation, ansvar för IT-stödet Mina planer och telefonrådgivning med mera.

Det finns stora möjligheter för dig att kunna vara med och utveckla dig själv och verksamheten. Din roll i teamet är också att bidra med den psykiatriska kompetensen och att vara länken till psykiatrin.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård, gärna med specialistutbildning inom psykiatri. Erfarenhet av arbete med riskbruk, missbruk/skadligt bruk och beroende är meriterande. Steg 1 utbildning, återfallsprevention och MI eller annan metod med evidens inom beroendevård är meriterande utbildningar. Vi ser det som fördelaktigt om du har erfarenhet av arbete i systemen Melior och Pasis/VÅPS.

Giltigt B-körkort samt språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, där vi värdesätter att du är drivande i utvecklingsarbete och har förmåga till nytänkande. Du har ett intresse och engagemang för målgruppen och har ett systemtänk där du ser barnet och ungdomen i sitt sammanhang,

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kontrolleras innan eventuell anställning.
Vi tillämpar löpande urval välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
11 januari 2019
Sista ansökningsdag
24 januari 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid