Lediga jobb 115
22 januari 2019

Sjuksköterskor till Medicinavdelning 6 i Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Medicinavdelning 6 är en internmedicinsk slutenvårdsavdelning med inriktning lung- och njurmedicin. Vanligt förekommande diagnoser hos oss är kronisk obstruktiv lungsjukdom, lungcancer, akut och kronisk njursvikt med dialysbehandling. Till enheten hör även lung- och kolmottagningen, där flera av våra avdelningssjuksköterskor turas om att tjänstgöra.

En av våra sjuksköterskor, Senada har arbetat på avdelningen i många år och uppskattar de möjligheter som finns till variation och vidareutveckling:
– Det är skönt att inte behöva stampa på samma ställe. Jag känner att jag verkligen kan påverka både arbetet och min utveckling som sjuksköterska. Det ger energi att känna att alla kollegor är med på banan när någon tänker nytt och kommer med förbättringsförslag, det gör att jag känner mig sedd och hörd. Säger Senada.

Våra patienter kommer främst från akutmottagningen eller direkt hemifrån för utredning och behandling. Vår strävan är att öka patienternas delaktighet och deras kunskaper om sin sjukdom och behandling.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjuksköterska leder du omvårdnadsarbetet och arbetar i team med läkare och två till tre undersköterskor. För att frigöra tid för kliniskt arbete har du en receptarie i ditt team som ansvarar för att gå igenom patienternas läkemedel, fylla på läkemedelsvagnar och förbereda läkemedel inför hemgång. Till din hjälp finns även en sjuksköterska som ansvarar för vårdplanering och kontakt med kommunen. Då vi vårdar patienter i NIV (non invasiv ventilation) och utreder patienter med andningsinsufficiens har du möjlighet att få delegering för provtagning av artärblodgas.

På avdelningen finns arbetsterapeuter samt fysioterapeuter med specialkunskap inom lungmedicin. Därutöver har vi även ett dagligt och mycket bra samarbete med dietister och kuratorer.

För dig som är ny sjuksköterska erbjuder vi en individuell introduktion med kliniskt basår, vilket innebär föreläsningar, klinisk praktik med ett färre antal patienter och en närhet till en erfaren sjuksköterska att rådfråga. Tillsammans ser vi till att din övergång från studier till yrkesverksam blir trygg. Du har även möjlighet att delta i en mentorsgrupp. Vi garanterar att du får en bred allmän medicinsk kompetens och varierande arbetsuppgifter.

För dig som erfaren sjuksköterska prioriterar vi din individuella kompetensplan och utveckling. Du får tid och möjlighet att vidareutbilda dig, bland annat inom utvecklings- och förbättringskunskap samt aktivt vara delaktig i att vidareutveckla vår verksamhet. Du kan även vidareutbilda dig inom Region Skånes utbildningssatsning för sjuksköterskor, med möjlighet till betalda vidareutbildningar, handledarutbildning samt möjlighet till vidare karriärvägar om du till exempel är nyfiken på att bli chef.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Kunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60hp.

Har du handledarutbildning och erfarenhet av arbete inom internmedicin är det meriterande.

Du har ett genuint intresse för människor, sätter patienten i fokus och ger ett gott bemötande för att ge våra patienter bästa möjliga vård. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper, därför välkomnar vi sjuksköterskor med såväl grundutbildning som med specialistkompetens, oavsett om du är ny eller erfaren i din roll.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
22 januari 2019
Sista ansökningsdag
18 mars 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid