Lediga jobb 115
25 januari 2019

Ystad Gymnasium söker elevassistent/pedagogiskt stöd

Ystads kommun, Kultur o Utbildning
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Ystad Gymnasium består av två enheter, Park och Österport, som tillsammans har cirka 1600 elever. Enheterna består av sex olika områden och tillsammans erbjuder vi de flesta gymnasieprogram. Vi söker nu en elevassistent till område 6.


ARBETSUPPGIFTER
Som elevassistent på Ystad Gymnasium arbetar du med elever som har svårigheter med sina studier och som behöver struktur, samtalsstöd och regelbunden uppföljning. Du samverkar med såväl arbetslag som enskilda lärare och får dina uppdrag via rektor och kurator. Förmåga att samarbeta men också att kunna arbeta självständigt är centralt och speciellt viktig är din förmåga att vara länken mellan elev och lärare, elevhälsoteam och andra yrkesgrupper på skolan. Föräldrakontakter ingår också.

Det ingår ingen undervisning i uppdraget, men vid behov kan det förekomma att du fungerar som pedagogisk resurs i klassrummet såväl som enskilt med elever.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är engagerad och som tycker om att arbeta med ungdomar. Du ska ha adekvat utbildning för befattningen, exempelvis socialpedagog, eller annan beteendevetenskaplig utbildning med lämplig erfarenhet. Utbildning inom samtalsmetodik är meriterande.

Vi ser att du som person är positiv, flexibel, initiativrik och har en förmåga att skapa trygghet och struktur för eleverna. Du måste vara positiv till att arbeta både i lag och individuellt och ha god samarbetsförmåga. Du är trygg i ditt elevbemötande där du kan sätta tydliga och professionella gränser samtidigt som du har stor empatisk förmåga och god förståelse för olika studiesvårigheter som elever kan ha hamnat i.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
ÖVRIGT
Detta är ett vikariat som i nuläget sträcker sig till maj 2020 men som kan bli förlängt.

All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
25 januari 2019
Sista ansökningsdag
28 februari 2019
Varaktighet
3 - 6 månader
Sysselsättningsgrad
Deltid