Lediga jobb 115
3 februari 2019

Bygglovsarkitekt/bygglovshandläggare

Ystads kommun, Samhällsbyggnad
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö.

Bygglovsenheten är en av tre enheter inom Stadsbyggnadsavdelningen. De övriga är planenheten och kart- och mätenheten. Bygglovsteamet är ett härligt gäng som består av två bygglovsarkitekter, en bygglovshandläggare, tre byggnadsinspektörer, en stadsantikvarie, en nämndsekreterare, en registrator, två assistenter och en bygglovschef. Enheten hanterar ärenden om bygglov, tillsyn och överträdelser, rådgivning samt ger information i byggfrågor. Vi behöver förstärka vårt team, kom och bli en del av oss!
ARBETSUPPGIFTER
Som bygglovshandläggare kommer du att handlägga ärenden inom PBL-området, främst bygglov och förhandsbesked. Du fattar beslut i delegationsärenden och föredrar ärenden i beredning och myndighetsnämnden. Rådgivning och vägledning till allmänheten är en viktig del av arbetet. Arbetet sker i samverkan med övriga enheter och avdelningar med stadsbyggandet i fokus.

Du som blir vår nya kollega får inte bara ett otroligt viktigt arbete för Ystads framtida stadsutveckling. Du kommer att ha din arbetsplats placerat i Ystads stadskärna, med närhet till såväl goda kommunikationer som till vår myllrande gågata. På vår arbetsplats hjälps vi åt och vi kompletterar varandra avseende kompetens när det behövs, allt för att bidra till Ystad kommuns vision och mål.

KVALIFIKATIONER
Du har utbildning som arkitekt eller bygglovshandläggare eller annan jämförbar utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta som bygglovshandläggare, har goda kunskaper i plan- och bygglagstiftning och intresse för gestaltningsfrågor. Som person är du strukturerad och serviceinriktad med god kommunikationsförmåga, såväl muntligt som skriftligt.
Erfarenhet av handläggning av ärenden inom bygglov är meriterande. Vidare är det önskvärt att du är pedagogisk med förmåga att hantera avvägning mellan olika intressen och att finna lösningar.

ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
3 februari 2019
Sista ansökningsdag
23 februari 2019
Varaktighet
3 - 6 månader
Sysselsättningsgrad
Heltid