Lediga jobb 115
4 februari 2019

Kulturchef i Ystad

Ystads kommun, Kultur o Utbildning
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

I Ystad arbetar vi efter utvecklande ledarskap (UL) och alla chefer utbildas i UL.

I Ystads kommun finns ett rikt och levande kulturliv som det är lätt att vara stolt över. Invånarna visar stort engagemang och kulturföreningarna skapar offentliga evenemang som lockar tusentals besökare. En mångfald av konstnärer och kreativa entreprenörer lever och verkar i kommunen och bidrar till den kreativa miljön. Kommunens många olika kulturhus är framgångsrika i att nå många människor, hålla hög kvalitet och erbjuda ett brett utbud. Det rika kulturhistoriska arvet påminner ständigt om vår historia. Kulturgarantin ger alla barn och unga möjlighet att uppleva, utforska och uttrycka sig genom kultur i olika former.

Kultur och Utbildningsförvaltningens (KoU)uppdrag är att ge Ystad en så bra kultur, fritid och utbildning som möjligt. Vi är drygt 1000 medarbetare som arbetar på ett professionellt och hållbart sätt. Vi tänker helhet och vill skapa förutsättningar för alla att växa och utvecklas.
Du kommer att ha din arbetsplats i centrala Ystad.
ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som Kulturchef i Ystad är varierande och mångfacetterat. Du kommer bl.a. att

• vara ansvarig för att Kulturnämnden ges bästa möjliga underlag för beslut. Du har nära samarbete med politiken och tillsammans skapar ni bästa möjliga förutsättningar för ett rikt kulturliv i Ystad

• vara högsta chef för kulturavdelningen och närmsta chef för enhetschefer, kulturutvecklare och nämndsekreterare.

• I samarbete och samverkan se till att Ystad fortsätter utvecklas som en kommun med stark kulturidentitet och attraktionskraft.

• vara en del av förvaltningens ledningsgrupp där du ska representera kultur och också bidra till att skapa en helhet kring kultur, fritid och utbildning som gynnar medborgaren på bästa sätt.


KVALIFIKATIONER
Du behöver ha en högskolexamen inom kulturområdet och en gedigen kulturbakgrund. Du behöver vilja vara en del av Ystad och dess rika kulturliv.
Vi är övertygade om att samverkan behövs för att klara samhällets framtida utmaningar. Du behöver dela den övertygelsen och arbeta utifrån att möten med olika kompetenser, erfarenheter och drivkrafter skapar förutsättningar för utveckling.
Arbetet kräver att du lyssnar in mångas perspektiv, är lyhörd och utifrån underlaget kan fatta långsiktiga, hållbara beslut.


Du kommer att arbeta i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av det är meriterande.
I din roll som avdelningschef kommer du att vara ledare för andra ledare. Du behöver ha erfarenhet av ledarskap och chefskap, gärna på avdelningschefsnivå.
Arbetet kräver mycket samverkan och processledning. Vi ser gärna att du har god erfarenhet av det.


ÖVRIGT
Processen innehåller två intervjutillfällen och en testning.
Första intervjutillfället är 8/3 och andra tillfället 21/3.
De som blir kallade till intervju 2 kommer att få göra ett webbaserat test innan intervjun (cut-e)

All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
4 februari 2019
Sista ansökningsdag
25 februari 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid