Lediga jobb 115
6 februari 2019

Sjuksköterskor till Ortopedisk vårdavdelning i Ystad

Region Skåne, Skånevård Kryh, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Inom förvaltning Skånevård Kryh bedrivs ortopedisk verksamhet på tre orter; Ystad, Hässleholm och Kristianstad. I Hässleholm utförs endast planerade operationer med fokus på ledartroplastiker (höft, knä och axel). Dessutom finns sektioner för hand, axel, fot, mjuka knän och rygg. I Kristianstad görs företrädesvis akuta operationer och operationer där IVA-vård fordras samt vissa barnortopediska ingrepp. I Ystad utförs såväl akut- som planerad dagkirurgi och den akuta slutenvårdsortopedin för Österlenpatienter finns nu även i Ystad.

Hösten 2015 öppnade verksamheten upp i helt nyrenoverade och fräscha lokaler. Avdelningen rymmer 14 vårdplatser fördelat på sex dubbelrum och två enkelrum. Vi som arbetar på avdelningen är läkare, undersköterskor, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator, dietist och apotekare.

Nu behöver vi komplettera vårt gäng och söker därför tre engagerade och utvecklingsinriktade sjuksköterskor!

ARBETSUPPGIFTER
En plats för utveckling och gemenskap!

- Här på ortopediavdelning 8 på Lasarettet i Ystad jobbar vi tillsammans med våra patienter. Vi har en bra stämning i arbetsgruppen, mycket tack vare ett välfungerande tvärprofessionellt teamarbete som inkluderar alla de professioner som finns runt patienten. I teamet ingår ortoped, arbetsterapeut, fysioterapeut, undersköterska, sjuksköterska, medicinsk sekreterare, gipstekniker, kurator och dietist. Vi rondar tillsammans i hela teamet för att göra patienten delaktig i sin vårdprocess, berättar Helena, sjuksköterska.

Som sjuksköterska hos oss får du jobba i en spännande kirurgisk specialitet, samtidigt som du får en god medicinsk grund då många av våra patienter är multisjuka. Vår avdelning är liten och familjär, i nya fräscha lokaler. Vi ger dig möjlighet att påverka vår gemensamma utveckling, men också dina egna arbetstider genom vårt särskilda bokningsschema. Du som är nyutexaminerad erbjuds ett kliniskt basår och bredvidgång för att du ska känna dig trygg i din roll. Och du som är mer erfaren stimuleras till vidareutveckling. Vi har en engagerad och närvarande chef som alltid finns där för oss.

- Det som är bra med just ortopedi är att du får väldigt bred kunskap. Du lär dig ortopedi men får samtidigt mycket medicinsk kunskap på köpet då våra patienter ofta är multisjuka. Hos oss kan du utvecklas i din sjuksköterskeroll då det är mycket frihet under ansvar. Du tar många egna beslut, men har många trygga kollegor runt dig om du behöver bolla något. Eftersom vi är en liten enhet blir det en liten arbetsgrupp med god samanhållning och stämning, vi kommer varandra närmre. Är du glad och positiv kommer du absolut att platsa i det här gänget, säger Hanna, sjuksköterska.

Då avdelningen är relativt nystartad finns stora möjligheter att påverka utformningen av arbetssättet och vara aktiv i verksamhetens framtida utveckling.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Har du vidareutbildning inom ortopedi och/eller erfarenhet av arbete med sjukvård inom ortopedi är det meriterande. Handledarutbildning ser vi också som meriterande eftersom avdelningen är en studentavdelning utifrån peer-learning konceptet. Du har goda grundläggande datakunskaper och vi ser positivt på att du har erfarenhet av våra vårdadministrativa system såsom Melior och WebPASIS.

Dina språkkunskaper i svenska motsvarar lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

För att lyckas i denna roll bör du som person vara positiv och empatisk samt ha framåtanda. Det är viktigt att ditt arbete utgår från patientens unika behov samt präglas av engagemang, lyhördhet och struktur. Vi vill att du precis som vi värdesätter ett arbete som präglas av det egna ansvaret, delaktighet och ett gott samarbete mellan kollegor och närmsta chef. Vidare tror vi att du är lösningsorienterad, flexibel och har god prioriteringsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
6 februari 2019
Sista ansökningsdag
16 mars 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid