Lediga jobb 115
6 februari 2019

Arbetsterapeut till VO Rehabilitering i Ystad

Region Skåne, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) Rehabilitering består av två enheter, vilka arbetar utifrån uppdrag med de olika profileringar som finns inom de två sjukhusen Kristianstad och Ystad. Enheten i Ystad ansvarar för rehabiliteringen inom slutenvården, specialiserad öppenvård och dagrehabilitering på lasarettet i Ystad. Enheten består av 25 medarbetare med olika professioner. Vi arbetar i team med andra professioner inom lasarettets olika avdelningar och mottagningar. Rehabilitering Ystad satsar på kompetensutveckling och har en vision att kännetecknas av lyhördhet för patienternas behov, nytänkande och välkomnande förhållningssätt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en arbetsterapeut till vår medicin- och lungavdelning. Vi erbjuder en tillsvidaretjänst som riktar sig mot medicinen. Du kommer att möta en blandning av patienter. De vanligaste diagnoserna är KOL, diabetes, infektion, hjärtsvikt och kognitiv svikt. Du kommer också att träffa äldre multisjuka patienter som kan ha kognitiv funktionsnedsättning.

Arbetet är självständigt men med samarbete med övriga teammedlemmar och riktar sig mot slutenvård. Du behöver därför ha en god initiativförmåga samt självständigt kunna bedöma, planera och utvärdera dina arbetsterapeutiska insatser. Arbetet ställer också krav på att du har ett professionellt förhållningssätt och en god förmåga att prioritera och organisera arbetet och fatta snabba beslut. Du har god samarbetsförmåga och är van att arbeta i team med andra professioner. I tjänsten ingår också att kunna arbeta mot andra avdelningar vid behov vilket ställer krav på flexibilitet och god initiativförmåga. I arbetet kan handledning av studenter ingå. Helgtjänstgöring förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är engagerad, driven, har god organisationsförmåga och som tillsammans med oss vill delta i den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet. Du har god samarbets- och initiativförmåga och kan snabbt anpassa dig efter ändrade omständigheter. Vi lägger stort vikt vid personlig lämplighet.

Till de formella kraven är du legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i systemet Melior. Likaså är vidareutbildning inom medicin och/eller andningssjukdomar meriterande. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
6 februari 2019
Sista ansökningsdag
26 februari 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid