Lediga jobb 115
10 februari 2019

Vikarierande biståndshandläggare

Ystads kommun, Social Omsorg
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.
ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en vikarierande biståndshandläggare till Myndighetsenheten för funktionsvariation.

Som biståndshandläggare arbetar du i ett team bestående av 11 biståndshandläggare. De har alla olika erfarenheter inom socialt arbete.

Karaktäristiskt för gruppen är ett stort engagemang och intresse för att ge service åt kommunens invånare med behov av stöd och hjälp. Vi arbetar för att kvalitetssäkra vår verksamhet och med gemensamma krafter kan vi bara bli bättre.

I ditt uppdrag som biståndshandläggare kommer du att utreda, fatta beslut samt följa upp behov enligt gällande lagstiftning Socialtjänstlagen. Du kommer att ha ett nära samarbete med den sökande, anhöriga, kollegor, andra professioner och myndigheter både externa och interna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen eller har likvärdig examen på högskolenivå.

Du behöver ha god kunskap i gällande lagstiftningar och förmåga att tillämpa den i arbetet som handläggare. Vidare önskar vi att du har ett engagemang för verksamheten och dess utveckling.

Du behöver ha hög samarbetsförmåga med såväl dina närmaste kollegor som övriga samarbetspartner internt och externt. Arbetet kräver förmåga att planera och självständigt utföra de arbetsuppgifter som åligger uppdraget.

Du behöver även ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av tidigare arbete av biståndshandläggning samt IBIC är önskvärt.

Eftersom vi är en liten arbetsgrupp fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Rekrytering kommer att ske löpande.

Körkort är ett krav.

ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
10 februari 2019
Sista ansökningsdag
23 februari 2019
Varaktighet
3 - 6 månader
Sysselsättningsgrad
Deltid