Lediga jobb 148
18 februari 2019

Psykolog till barn- och ungdomshabiliteringen, Ystad

Region Skåne, Psykiatri och Habilitering
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomshabiliteringen vänder sig till barn och ungdomar under 18 år som har en varaktig funktionsnedsättning samt till deras familjer. Funktionsnedsättningen kan bero på rörelsenedsättning, intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning) och/eller autism. Vi arbetar i tvärfackliga team bestående av medicinsk, psykosocial och pedagogisk kompetens. Tillsammans med barn, föräldrar och nätverk skapar vi barnets habiliteringsplanering och utifrån denna ger vi insatser till barn och familj. Vi är 21 anställda på enheten och arbetar i två team: Team A (Autism) och Team RI (Rörelsenedsättning och Intellektuell funktionsnedsättning).

Vår arbetsplats värdesätter delaktighet för barnen och deras familjer! Vi har driv och en hög ambition att fortsätta utvecklingen av våra arbetssätt, processer och medarbetare. Vi har ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att allt det vi gör ska vara meningsfullt, begripligt och hanterbart. Detta synsätt lyser igenom hela vår verksamhet, inte bara i mötet med våra patienter utan i alla delar av förvaltningen.

Vi är en kunskapsorganisation som ger verktyg för att utveckla styrkor och undanröja hinder samt främja kommunikation. Vi skapar förutsättningar för dialog utifrån barnets perspektiv. Det är viktigt för oss att du delar Region Skånes värderingar.

Titta gärna på filmerna där medarbetarna själva berättar om sitt jobba i vår verksamhet/förvaltning https://vard.skane.se/habilitering-och-hjalpmedel/jobba-hos-oss/medarbetarna-berattar/?highlight=medarbetarna

ARBETSUPPGIFTER
Team Autism, barn- och ungdomshabiliteringen i Ystad söker psykologkollega. Vi erbjuder ett vikariat under sex till tolv månader med goda möjligheter till förlängning.

I rollen som psykolog hos oss ingår det i dina arbetsuppgifter att ge stöd och rådgivning till barn, ungdomar och föräldrar utifrån funktionsnedsättningen och dess konsekvenser för barnets/ungdomens utveckling och vardagssituation. Insatserna kan ges individuellt eller i grupp. I arbetsuppgifterna ingår också att göra psykologiska bedömningar och ge insatser utifrån bedömning och analys. Du hanterar och administrerar relevanta bedömningsinstrument.

Du deltar i planeringen av insatser tillsammans med barn/ungdomar och familj samt vid behov deras nätverk. Du medverkar vid utbildning för ungdomar och föräldrar. Vidare samverkar du tillsammans med andra aktörer såsom förskola/skola, barn- och ungdomspsykiatri och socialtjänst. Viss kvällstjänstgöring förekommer.

Resor förekommer i tjänsten, i första hand med kollektivtrafik men tillgång till poolbil finns. Arbetstiderna är förlagda mellan 08:00-16:30 på måndagar, onsdagar och torsdagar, mellan 08:00-18:30 på tisdagar och 08:00-14:30 på fredagar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad psykolog alternativt PTP psykolog med behörighet att verka inom svensk sjukvård. För att bli aktuell för tjänsten innehar du ett giltigt B-körkort. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn/ungdomar med autism och/eller av habiliteringsarbete. Därutöver är det önskvärt att du har utbildning inom barn- och ungdomars utveckling, funktionsnedsättning eller tillämpad beteendeterapi. Det här är en tjänst för dig som ser möjligheter framför hinder, är nyfiken och har förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. Det är självklart för dig att barn är delaktiga och du arbetar aktivt för att öka och tillgodose denna delaktighet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att ske innan eventuell anställning.

Intervjuer kommer att hållas 2019-04-02.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
18 februari 2019
Sista ansökningsdag
23 mars 2019
Varaktighet
3 - 6 månader
Sysselsättningsgrad
Heltid