Lediga jobb 148
1 mars 2019

Sjuksköterskor till Stroke- och neurologiavdelning i Ystad

Region Skåne, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du kunna påverka ditt arbete? Då är det hos oss du ska jobba! Här sätter vi medarbetarna i förarposition. Vi tror att det är du och dina kollegor som bäst vet hur våra patienter får en bra och personlig vård. Vi vill att alla medarbetare ska ha stort inflytande på sitt arbete och känna delaktighet och stolthet över sin arbetsplats.

Avdelning 7 är en enhet med inriktning stroke och neurologi som vårdar patienter med såväl akuta som icke akuta neurologiska sjukdomar samt internmedicinska åkommor. Hos oss möter du patienter som drabbats av bland annat akut stroke, TIA, epilepsi, hjärntumör och neuromuskulära sjukdomar. Avdelningen har för närvarande 12 vårdplatser och är fördelade på två team där arbetet sker tvärprofessionellt.

Vi är i en förändringsprocess där vi arbetar med att bygga upp avdelningen och du har nu möjlighet att vara med redan i uppstarten. Nu söker vi nya sjuksköterskekollegor som vill vara med och förbättra våra vårdprocesser och öka patienternas delaktighet i sin vård. Sedan november 2017 ansvarar vi för hela strokeprocessen vilket innebär att vi numera utför trombolysbehandling på avdelningen. Vårt mål har varit att förbättra tiderna för trombolys och vi har redan lyckats få ner medeltiden med cirka 33 minuter.

Vi har ett gott arbetsklimat som vi värnar mycket om och som vi kontinuerligt jobbar för att behålla. Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter till personlig utveckling inom yrket och du har möjlighet att påverka arbetet på avdelningen. Med ett flexibelt förhållningssätt i kombination med ditt bidrag till ett gott arbetsklimat skapar vi tillsammans förutsättningar för att vården ska bli så optimal som möjligt.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss kan vi garantera att du får en bred allmän medicinsk kompetens och spännande arbetsdagar tillsammans med ett gäng som trivs ihop, stöttar varandra och upplever mycket glädje under arbetsdagen.

Arbetet som sjuksköterska på avd 7 är stimulerande och varierande. Som omvårdnadsansvarig sjuksköterska kommer du att ansvara för en grupp patienter i något av våra team. Arbetar du som trombolys-sjuksköterska ansvarar du dessutom vid akuta strokelarm och behandling med trombolys. Hos oss får du även möjlighet till individuell utveckling genom olika ansvarsområden.

Som ny sjuksköterska vill vi att du ska få vägledning och känna en trygghet i din professionella och personliga utveckling. Vi erbjuder därför individuell introduktion med ett färre antal egna patienter och ett ständigt stöd av en erfaren sjuksköterska. Upplägget har varit mycket uppskattat och du får även ta del av Region Skånes kliniska basår där du får en mentor som stöttar dig och delar med sig av sin kunskap.

Som erfaren sjuksköterska finns det även möjlighet till betalda vidareutbildningar och handledarutbildning på avancerad nivå.


KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Vi ser gärna att du har handledarutbildning och specialistkompetens inom stroke, neurologi, internmedicin eller äldrevård, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad och nyfiken på stroke och neurologi. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig som vill utvecklas och utmanas i din yrkesroll. Vi tror att du är flexibel, samarbetsinriktad och har ett genuint intresse för människor och vård där patienten sätts i fokus. Den kompetens du besitter är viktig och vi förväntar oss att du tillsammans med dina kollegor delar med dig samt bidrar med dina kunskaper och erfarenheter. Du värdesätter ett gott bemötande för att ge våra patienter bästa möjliga vård. Vidare har du en förmåga att prioritera ditt arbete och känner ett stort engagemang och ansvar för såväl det patientnära arbetet som utveckling av vården och verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
1 mars 2019
Sista ansökningsdag
30 mars 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid