Lediga jobb 148
7 mars 2019

Kliniska farmaceuter till Enhet läkemedel i Ystad

Region Skåne, Skånes universitetssjukhus
Gör skillnad. Varje dag.

Skånes universitetssjukvård (SUS) är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso-och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående.

Enhet läkemedel är en enhet inom Skånes universitetssjukvård som arbetar mot hela förvaltningen och har i uppdrag att utgöra ett stöd till den kliniska verksamheten och förvaltningens ledningsfunktioner. Vi arbetar för en säker läkemedelsanvändning och läkemedelshantering exempelvis genom en omfattande utbildningsverksamhet, kvalitets- och analysarbete, verksamhetsutvecklingsprojekt och framtagande av förvaltningsgemensamma rutiner. Idag är vi 15 medarbetare bestående av kliniska farmaceuter, handläggare och chefapotekare.

Lasarettet i Ystad är ett mellanstort sjukhus med brett utbud av specialiserad planerad vård och en akutverksamhet dygnet runt. Sjukhuset erbjuder goda kommunikationsmöjligheter och ligger i en vacker omgivning på Österlen.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du arbeta i ett kunskapsintensivt team där du är läkemedelsexperten? Brinner du för att bidra till en säker och kvalitativ läkemedelsanvändning? Vill du vara med och utveckla framtidens kliniska farmaci? Då kan detta vara tjänsten för dig! Vi söker nu en klinisk farmaceut till vår verksamhet på lasarettet i Ystad.

SUS har en lång tradition av att ha kliniska farmaceuter som arbetar i vårdteamen runt patienten och detta samarbete sker både med slutenvården och primärvården. Som klinisk farmaceut arbetar du med läkemedelsavstämningar, identifiering och förebyggande av läkemedelsrelaterade problem genom läkemedelsgenomgångar samt med annat kvalitets- och utvecklingsarbete. Arbetsuppgifter som rör läkemedelsförsörjning kan bli aktuellt. Du driver, genomför och planerar självständigt ditt dagliga arbete, men har alltid ditt team av kunniga kliniska farmaceuter som kan stödja och bidra till lärande.

Hos oss finns goda möjligheter till kompetensutveckling, då vi har tillgång till interna, externa och nationella satsningar. Det finns också möjlighet att ingå i olika projekt eller att specialisera sig inom ett eller flera områden.

KVALIFIKATIONER
Vi vänder oss till dig som har en bakgrund inom klinisk farmaci. Du är legitimerad apotekare eller receptarie med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har även magisterexamen i klinisk farmaci alternativt att du har relevant erfarenhet av arbete inriktat på klinisk farmaci. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av att genomföra läkemedelsavstämningar och läkemedelsgenomgångar.

Som person är du ansvarsfull och mål- och resultatinriktad, då mycket av arbetet bedrivs självständigt. Det är naturligt för dig att arbeta på ett pedagogiskt sätt som expert i team. Det är värdefullt om du har ett intresse för personlig kompetensutveckling då det är viktigt att vara kontinuerligt uppdaterad med det som händer inom läkemedelsområdet. Du är en god kommunikatör och har en god samarbetsförmåga. Förmåga att fatta beslut med gott omdöme är också en viktig egenskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har god datorvana. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Goda kunskaper i engelska är önskvärt. Andra kompetenser som till exempel erfarenhet av att utbilda studenter och personalgrupper samt ledarskapskompetens är meriterande.

Vi bedriver verksamhet på lasarettet i Ystad och på olika enheter inom primärvården och arbete kan förekomma på flera orter. Körkort är därför önskvärt.

Innan anställning på denna tjänst kommer du att genomgå säkerhetskontroller enligt Region Skånes principer.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
7 mars 2019
Sista ansökningsdag
27 mars 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid