Lediga jobb 148
8 mars 2019

Rehabkoordinator till Vuxenpsykiatrimottagning i Ystad och Simrishamn

Region Skåne, Psykiatri och Habilitering
Gör skillnad. Varje dag.

Genom förvaltning Psykiatri och habilitering erbjuds Skånes befolkning ett samlat specialistpsykiatriskt vårdutbud inom allmänpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt rättspsykiatri.

Vuxenpsykiatrimottagningarna i Ystad och Simrishamn har ett upptagningsområde som omfattar Ystad, Sjöbo, Skurup, Simrishamn och Tomelilla kommun. Mottagningens uppdrag omfattar fram för allt psykiatrisk bedömning/utredning och behandling såsom läkemedelsbehandling, psykoterapi samt gruppbehandling. Vi är sammanlagt runt 60 medarbetare på mottagningarna i Ystad och Simrishamn fördelat på psykiatriker, psykologer, sjuksköterskor, socionomer, skötare, arbetsterapeut, fysioterapeut och medicinska sekreterare. Vi arbetar i tvärprofessionella team för att på bästa sätt tillgodose patientens behov.

Vi söker nu dig som vill bli vår nya rehabkoordinator!

ARBETSUPPGIFTER
Som rehabkoordinator är ditt uppdrag framför allt att:

• Stödja verksamheten med att ta fram, implementera och följa upp rutiner för sjukskrivningsprocessen.
• Koordinera och utveckla det interna arbetet inom sjukskrivningsprocessen.
• Verka för en jämställd sjukskrivningsprocess och vara uppmärksam på våld i nära relationer.
• Följa och redovisa sjukskrivningsstatistik på verksamhets/ enhetsnivå.
• Delta i lokala och regiongemensamma nätverksträffar och utbildningar för rehabkoordinatorer.
• Kartlägga patienters rehabiliteringsbehov och vara kontaktperson/individuellt stöd till patienter som är sjukskrivna eller löper risk för sjukskrivning om ingen annan medarbetare naturligt har uppgiften.
• Stödja patienter i kontakten med arbetsgivare/arbetsförmedling och försäkringskassa.
• Vara en samarbetspartner och kontaktperson för externa aktörer såsom arbetsgivare, företagshälsa, försäkringskassa, arbetsförmedling, kommunens socialtjänst med flera.

Tjänsten är förlagd på 60 % till Ystad och 40% till Simrishamn.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård, alternativt har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Kunskap om det svenska socialförsäkringssystemet är en förutsättning för tjänsten. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Har du rehabiliteringsutbildning och erfarenhet av patientarbete är det fördelaktigt.

Som person är du engagerad, ansvarstagande, har lätt för att samarbeta och tar egna initiativ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga ur ett tvärprofessionellt perspektiv.

Innan eventuell anställning sker kontroll ur misstanke- och belastningsregister.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering och kallar på intervju under annonseringstid. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
8 mars 2019
Sista ansökningsdag
7 april 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid