Lediga jobb 148
8 mars 2019

Sjuksköterska till observationsenheten, Lasarettet i Ystad

Region Skåne, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Akutmottagningen i Ystad har cirka 32 000 besök årligen inom specialiteterna medicin, kirurgi, urologi, ortopedi, gynekologi samt barn. Hos oss råder ett trivsamt arbetsklimat och en bra stämning mellan avdelningarna och yrkeskategorierna.

Observationsenheten är en förlängning av akutmottagningen. Där hamnar patienter som uppfyller rätt kriterier med fortsatt observation eller behandlingsbehov innan hemgång. I höstas ändrade vi arbetssätt på akutmottagningen vilket mynnade ut i ett ortopedspår. Detta innebär att lägre prioriterade ortopedpatienter går direkt till observationsenheten för behandling efter triagering. I vissa fall är akutmottagningens patienter i behov av återbesök. Dessa går också till observationsenheten istället för akutmottagningen. Under det gångna året har akutmottagningen storsatsat på kompetensutveckling. Satsningen inkluderar även personalen på observationsenheten som också tar del av relevanta utbildningar.

Akutverksamheten är sammanslagen med den medicinska verksamheten på lasarettet i Ystad. Vi ser stora fördelar och utvecklingsmöjligheter i att vara en verksamhet med gemensamma förbättringsprojekt och där patientfokus kommer prioriteras.

Vill du bli en del av vårt fantastiska team? Då kan du vara den vi söker!


ARBETSUPPGIFTER
Observationsenheten söker nu en sjuksköterska, vi har en tillsvidaretjänst som vi vill tillsätta av en intresserad och positiv medarbetare. Du kommer att arbeta dagar och kvällar efter ett rullande schema, inga helger och ej arbete på röda dagar.

I arbetsuppgifterna ingår fortsatt akutsjukvård och observation som redan är påbörjad på akutmottagningen. Hos oss får du möjlighet till ett väldigt varierande och utvecklande arbete.

Det är viktigt att få en bra start på sin nya arbetsplats och därför står vi för en noggrann introduktion. Observationsenheten är öppen måndag till fredag, dag och kvällstid. Observationsenheten är en verksamhet under utveckling. Är du förändringsbenägen och tycker om att utveckla en verksamhet är kanske du rätt person för arbetet. Som sjuksköterska på observationsenheten har du möjlighet att påverka in och utflödet av patienter. Du behöver kunna hantera visst ensamarbete men du har alltid möjlighet att ta hjälp av personalen på akutmottagningen och akutvårdsavdelningen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vi vill att du har minst två års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska. Det är meriterande med erfarenhet inom akutsjukvård, gärna på akutmottagning eller akutvårdsavdelning. Det är även meriterande om du har specialistutbildning inom akutsjukvård, anestesi, intensivvård eller ambulanssjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig som är intresserad av akutsjukvård. Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom din flexibilitet och ditt engagemang. Vidare vill vi att du har lätt för att ta egna initiativ och att du har ett intresse för kvalitet och patientsäkerhet. Att vara empatisk och att fokusera på patienten är en självklarhet för dig. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
8 mars 2019
Sista ansökningsdag
23 mars 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid