Lediga jobb 148
8 mars 2019

Speciallärare till gymnasiesärskolans individuella program

Ystads kommun, Kultur o Utbildning
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker speciallärare med inriktning utvecklingsstörning till gymnasiesärskolans individuella program på Ystad gymnasium. Vi har drygt 20 elever med varierad grad av funktionsnedsättning som går på individuella programmet och drygt 40 elever på gymnasiesärskolans nationella program
Lärarna har helhetsansvaret för eleverna och ansvarar för planering, bedömning och utvärdering av undervisningen. Ett aktivt mentorskap och samverkan med vårdnadshavare och andra verksamheter som är aktuella för eleven är viktigt.
Du behöver vara väl insatt i kursmål och ha förmåga att se till varje elevs förutsättningar och styrkor. Vi använder digitala hjälpmedel i väldigt hög grad för att öka elevernas förutsättningar att utvecklas och kommunicera och här ser vi en stor utvecklingspotential.
Att skapa en positiv lärmiljö för eleverna är av största vikt. Flexibilitet och god samarbetsförmåga är en förutsättning. Arbetslaget består av speciallärare, elevassistenter, personliga assistenter och studiehandledare.

KVALIFIKATIONER
Speciallärarutbildning med inriktning utvecklingsstörning. Erfarenhet av arbete med elever med inlärningssvårigheter. Vid anställning läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
8 mars 2019
Sista ansökningsdag
11 april 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid