Lediga jobb 148
11 mars 2019

Grundskollärare 4-6 Ma/No till Sövestad skola

Ystads kommun, Kultur o Utbildning
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Ystad kommuns alla medarbetare arbetar efter värdegrunden- Bättre tillsammans!

Sövestad skola ligger ca 1 mil norr om Ystad och är vackert belägen vid böljande fält och har gångavstånd till grönområden och skog. Sövestad skola är en F-6 enhet med 130 elever. Skolan ingår i Område Väst tillsammans med Hedeskoga och Svarte skolor.

I Sövestad är naturen nära och den stora lummiga skolgården inbjuder till mycket lek och rörelse.
Under rasterna finns planerade rastaktiviteter som leds av skolan fritidspedagoger. Skolans Rastaurang är fullt utrustad med saker som bidrar till glädje och lek.

Vi arbetar med MacBooks, Ipads och G-suite. En till en från åk 2. Att arbeta med digitala verktyg, appar, papper och penna och både analoga och digitala böcker är en självklarhet i undervisningen. Skolan har hög måluppfyllelse och uppmanar till nytänk för att ständigt utveckla undervisningen och utmana våra elevers kreativitet.

En trygg och trivsam skolgång är en förutsättning för att kunna lära.

Skolan har ett välfungerande hälso- och trygghetsarbete som arbetar proaktivt för allas trygghet och trivsel på skolan. Uppbyggt på elevhälsoteam, trygghetsteam, likabehandlingsråd och en kärngrupp för arbetet med Barn gör rätt om de kan.

ARBETSUPPGIFTER
Världens viktigaste jobb är ledigt!

På vårt rektorsområde får du vara delaktig i kreativa, spännande möten med människor som brinner för samma sak som du -att få andra att växa.

Vi lovar att du slipper sitta och rulla tummarna hos oss. Här får du möjlighet att utveckla din undervisning tillsammans med både kollegor och en skolledning som går till jobbet för att förändra världen. Det är på den lilla skolan det stora händer.

Allt vi gör med eleverna är viktigt för deras lärande. Allt måste hänga ihop och vara begripligt och självklart måste vi göra det tillsammans. Att spela King out med eleverna är lika viktigt som som undervisningen i klassrummet om demokrati. Det är ju då vi på riktigt kan låta eleverna prova och förstå. Tiden för att prata om informellt lärande och formellt lärande är förbi. Vi pratar om att förstå lärande och dess förutsättningar kontextuellt.

Tiden för svart/vitt är förbi. Är du sugen på att arbeta i fullfärg med oss?!
Du kommer ingå i arbetslag 4-6 och tillsammans med en annan lärare vara mentor för ett antal elever i åk 4 under vårterminen.

Du arbetar i ett team med pedagoger och har utgångspunkten att alla elever är allas ansvar. Dina arbetsuppgifter som lärare har du full koll på. Vi förväntar oss att du liksom vi är Bättre tillsammans och gärna samplanerar både inom och utanför dina ämne. Våra fokusområden 2018-2019 är elevdelaktighet, tillgänglighet och digitalisering.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är behörig grundskollärare 4-6 i ämnena matematik och NO.

Vi söker dig som vågar utmana våra elevers nyfikenhet och kreativitet. Din förmåga att skapa relationer, motivera och samarbeta blir din insats.
Dina superkrafter är nyfikenhet och mod!
Din vardag är full av nytänk, göra viktigt på riktigt, prova/våga/misslyckas, #gilla_våga_dela, hitta ovanliga lösningar, planera tillsammans, skapa tillfällen att träna kunskaper, ha höga förväntningar, visa ett ledarskap i klassrummet och vara en viktig kugge i att göra varandra bättre varje dag.

Vi missade en sak... vi söker givetvis dig som vill vara med och driva skolutveckling, är kreativ och lösningsfokuserad.

Legitimerad Grundskollärare 4-6.

ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
11 mars 2019
Sista ansökningsdag
4 april 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid