Lediga jobb 148
11 mars 2019

Sommarvikarier sökes till Hälsa, vård och omsorg

Ystads kommun, Social Omsorg
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen att jobba inom Ystads kommun! Ystads kommun söker nu sommarvikarier till hälsa, vård och omsorg.

Som sommarvikarie inom Ystads kommun arbetar du enligt socialtjänstlagen med att stödja våra brukare. Du stöttar dem i deras vardag och din arbetsdag varierar beroende på vad brukarna önskar och behöver hjälp med. Dina arbetsuppgifter kan bestå av att vara behjälplig med bland annat personlig omvårdnad, hjälpa till med husdjur, städning, måltider och socialt umgänge samt delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshandräckning.

Inom Ystads kommun finns det flera olika enheter att arbeta på. Du kan komma att arbeta på särskilt boende där brukare med funktionsnedsättningar eller demenssjukdom bor, eller hos brukare som bor kvar hemma men som behöver stöttning i vardagen. Ensamarbete förkommer.

Arbetstiderna varierar men generellt sett kommer du att arbeta både dagar, kvällar, vardagar som helger.

Varför vänta till sommaren? Upplärning inför sommaren sker under våren. På så sätt blir du väl insatt i arbetet inför sommarvikariatet.

Under våren har du en timanställning där verksamheternas behov och din tillgänglighet styr när och hur mycket du arbetar. Sommarperioden sträcker sig mellan vecka 26 och 33 och vi ser gärna att du arbetar alla veckor.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du är undersköterska eller går Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet. Detta är dock inget krav utan vi välkomnar alla sökande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Du måste ha fyllt 18 år när anställningen påbörjas.

Vi söker driftiga och lyhörda personer som har ett genuint intresse för människor med demenssjukdom och funktionsnedsättningar. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta, är omtänksam och empatisk samt ser nya förutsättningar som en positiv utmaning.

Är du intresserad av att arbeta inom hemtjänsten kan det krävas B-körkort eller god cykelvana. God datorvana krävs för dokumentation kring de personer du kommer att hjälpa. Likaså är goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, ett måste.ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
11 mars 2019
Sista ansökningsdag
10 juni 2019
Varaktighet
3 - 6 månader
Sysselsättningsgrad
Deltid