Lediga jobb 148
12 mars 2019

Ekonom

Ystads kommun, Ledning o Utveckling
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Ystads kommuns ekonomiavdelning sköter ekonomiadministrationen för kommunens förvaltningar och nämnder. I avdelningens uppdrag ingår också att jobba med de kommunala bolagens ekonomi samt att bistå kommunalförbunden med ekonomikompetens. Ekonomiavdelningen består av två enheter där Budget- och analysenhetens ansvarsområden rör budget och uppföljning.ARBETSUPPGIFTER
Vi är i behov av att förstärka vårt team och utökar därmed bemanningen. Vi söker en ekonom som kommer arbeta mot Barn och utbildning och du ingår i budget- och analysenheten tillsammans med nio medarbetare. Du utgör ett kvalificerat konsultativt stöd till utsedda verksamheterna i deras ekonomistyrning och uppföljning. Du ges i hög grad möjlighet till att själv planera och strukturera ditt arbete. Arbetsuppgifterna består bland annat av upprättande av budget, prognoser, analys av verksamhet/ekonomi samt utrednings- och utvecklingsarbete. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas inom enheten utifrån hur ett framtida verksamhetsstöd skall utformas. Utöver funktionen som verksamhetsstöd kommer du också involveras i övergripande ansvarsområden. Vidare arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv med syftet att bidra till att verksamheterna uppnår uppsatta mål.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ekonomexamen från högskola eller universitet och har minst två års erfarenhet av arbete med kvalificerat ekonomiarbete. Har du erfarenhet av arbete med ekonomi inom Barn och utbildning ser vi det som meriterande. Vidare ser vi att du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel och har lätt för att använda dig av olika IT-verktyg.

För att lyckas i din roll kan du prioritera mellan olika arbetsuppgifter med fokus på mål och resultat och du har ett strukturerat arbetssätt. Du trivs med att ta initiativ till förändring och utveckling och du har ett övergripande helhetsperspektiv på verksamheten. Du är analytisk och kan på ett pedagogiskt sätt öka förståelsen för komplexa ekonomiska samband. Arbetet förutsätter att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och att du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Genom ditt sätt att arbeta och kommunicera skapar du delaktighet i arbetet och du är bra på att utveckla en positiv samverkan genom goda relationer.


ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
12 mars 2019
Sista ansökningsdag
26 mars 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid