Lediga jobb 148
12 mars 2019

Psykolog Anstalten Ystad

Kriminalvården, A/H Region Syd
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

VO Ystad består av en anstalt och ett häkte. Anstalten Ystad är en anstalt med enbart kvinnliga intagna. Anstalten har 65 platser i säkerhetsklass 2, den högsta säkerhetsklassen för kvinnliga intagna. Häktet Ystad har 34 platser. Det togs i bruk under mars år 2009 och inryms i anstalten Ystad och tar endast emot manliga intagna utan restriktioner.

ARBETSUPPGIFTER
Kriminalvården bedriver en viss öppen hälso- och sjukvård med ökad inriktning mot psykiatri. På anstalten har vi anställda sjuksköterskor och psykolog, samt konsulterande läkare och psykiater. Som psykolog kommer du att ansvara för det psykologiska behandlingsarbetet på anstalten. Du gör kliniska bedömningar och kartlägger intagnas behov samt genomför individuellt anpassade insatser. Du är till stor del delaktig i de neuropsykiatriska utredningarna som görs på anstalten. Du ärendehandleder personal vid behov.
Arbetet innebär självständiga och varierande arbetsuppgifter. Samarbetet med övrig vårdpersonal och kriminalvårdspersonal är en självklar och viktig del i arbetet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av utredningar och handledning. Då den teoretiska basen för flertalet av Kriminalvårdens behandlingsprogram är kognitiv beteendeterapi (KBT) ska du vara väl förtrogen med och ha kunskap om denna metodik. Meriterande för befattningen är klinisk erfarenhet som psykolog med inriktning mot personer med sociala och/eller psykiska funktionshinder samt substansrelaterade störningar. Du skall ha erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar. Du ska också ha erfarenhet av personalhandledning eller annan handledarkompetens i syfte att förstärka ett professionellt förhållningssätt hos personalen samt att ge dem särskild kunskap om klienternas olika problematik.

Du har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det förväntas att du kan arbeta självständigt. Du har en god förmåga att samarbeta med såväl klienter och medarbetare som externa aktörer. Flexibilitet, lyhördhet, nyfikenhet, personlig mognad samt ett strukturerat arbetssätt är viktiga personliga egenskaper. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
12 mars 2019
Sista ansökningsdag
31 mars 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Deltid