Lediga jobb 148
14 mars 2019

Kurator till VO Obstetrik och gynekologi i Ystad

Region Skåne, Lasarettet i Trelleborg
Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus med ett brett utbud av specialiserad planerad vård och akutverksamhet dygnet runt. Vi erbjuder hälso- och sjukvård som kännetecknas av kvalitet, tillgänglighet, helhetssyn och omtanke. Vi arbetar strategiskt för att förbättra våra rutiner och system, enligt principerna ISO och Lean.

BB i Ystad är en kombinerad förlossnings-, BB- och neosamvårdsavdelning. I Ystad föds cirka 1300 barn varje år från graviditetsvecka 35+. På BB vårdas kvinnor efter normal och komplicerad förlossning samt kvinnor med graviditetskomplikationer. På avdelningen samvårdas mor och barn med behov av lättare neonatalvård, det vill säga barn som är i behov av kortare andningshjälp med SiPAPP, intravenös antibiotika, sondmatning och ”solning”.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator utgör du en viktig del i Kvinnoklinikens psykosociala team med särskilt uppdrag att erbjuda stödsamtal, krisintervention samt bearbetande samtal till klinikens patienter inom Obstetrik och Gynekologi. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete, på individ- par och gruppnivå, krisstöd vid missfall, intrauterin fosterdöd och andra fysiska och psykiska trauman under graviditet och förlossning i Mödrahälsovården. I arbetsuppgifterna ingår även social information och sociala stödåtgärder. Andra viktiga delar av ditt arbete är samverkan med övriga aktörer som exempelvis Socialförvaltningen, Försäkringskassan samt andra myndigheter. Vi erbjuder dig goda möjligheter till kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har socionomexamen och gedigen arbetserfarenhet, gärna som kurator. Goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt, är en förutsättning för tjänsten. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete från socialtjänsten eller grundläggande psykoterapiutbildning steg 1. Det är även meriterande om du har erfarenhet av samverkan med andra instanser i samhället.

För att trivas hos oss är du flexibel och har ett positivt förhållningssätt. Vi ser också att du är driven, patientorienterad och har lätt för att samarbeta.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
14 mars 2019
Sista ansökningsdag
27 mars 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid