Lediga jobb 148
15 mars 2019

Medicinska sekreterare till verksamhetsområde Akut och Medicin i Ystad

Region Skåne, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad varje dag.

Akutmottagningen är sjukhusets ingångsport och det är här som majoriteten av patienterna påbörjar sin vistelse. Här möter du många människor vilket gör att arbetstempot varierar från den ena stunden till den andra. Vi har verksamhet dygnet runt och är även bemannade med medicinska sekreterare dygnet runt alla dagar i veckan.

Vi har gjort en spännande resa där de medicinska sekreterarnas roll har genomgått en utveckling från den traditionella rollen till att ingå i de olika arbetsteamen/funktionerna. Vi arbetar efter Rätt Använd Kompetens (RAK) och kan därför erbjuda ett varierande arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din yrkesroll. Förbättringsarbete ska vara en naturlig del i arbetet. I dagsläget är vi 17 medicinska sekreterare i gruppen.

Här finns tjänster både för dig som är under utbildning, för dig som är nyutexaminerad eller för dig som vill ta nästa steg i karriären.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet på akutmottagningen är varierande, ena dagen är du på vår akutvårdsavdelning och går med läkare på ronden. Nästa dag kan du vara i vår primärbedömning där du tillsammans med sjuksköterska och undersköterska är patientens första kontakt med akutmottagningen. Arbetsuppgifterna innefattar också att du kan vara teamsekreterare och servar med journalskrivning, dokumenterar på larm (sekreterare är med på akutrummet vid prio 1-larm), tar emot patienter och anhöriga i vår kassa/information eller tar hand om vår posthantering.

Tempot är bitvis högt men i gengäld har vi en väldigt utvecklande arbetsmiljö där du hela tiden ställs inför nya utmaningar. I tjänsten ingår självklart även dokumentation i vårt journalsystem Melior och olika typer av registreringar i PASiS.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en godkänd utbildning inom Hälso- och sjukvårdsadministration 80 p KY eller 400 p YH alternativt motsvarande läkarsekreterarutbildning. Du har goda kunskaper i medicinsk terminologi och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har kunskaper i de vårdsystem vi använder oss av såsom Melior, Medspeech och PASiS.

Vi tror att du är en positiv person med sinne för struktur och ordning. Du tycker om ditt jobb och är bra på att hitta lösningar och fatta egna beslut. Du har känsla för teamarbete och trivs med att arbeta tillsammans med andra professioner. För dig är det självklart att bemöta både patienter och kollegor med intresse och öppenhet, omtanke och respekt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
15 mars 2019
Sista ansökningsdag
13 april 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid