Lediga jobb 142
5 april 2019

Specialistläkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Ystad

Region Skåne, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till oss på Vårdcentralen Ystad! Vi har nu möjlighet att utöka vår läkarbemanning med en specialistläkare i allmänmedicin.

Vi är en välfungerande vårdcentral belägen i centrala Ystad, med cirka 13 300 listade patienter. Här finns mycket goda kommunikationsmöjligheter med såväl bil som kollektivtrafik. Vi har en bred kompetens inom hälsa och sjukvård där vi möter patientens behov inom flera olika områden. Vidare arbetar vi aktivt med förebyggande vård för att stärka det friska och uppmuntrar patienten att ta ansvar för sina levnadsvanor och hälsa. Förutom vårdcentral och barnavårdscentral (BVC) i Ystad har vi även distriktssköterskemottagning i Köpingebro och Löderup samt specialistläkare inom geriatrik. Vi är också ackrediterade inom kognitiv beteendeterapi och psykoterapi.

Cecilia har arbetat som specialistläkare i allmänmedicin hos oss på Vårdcentralen Ystad i flera år, såhär beskriver hon sin arbetsplats:

- Vi på Vårdcentralen Ystad har en riktigt bra läkargrupp, vi ger varandra stöd, diskuterar och har ständig dialog i det dagliga arbetet. Våra lokaler ligger på sjukhusområdet och det finns ett nätverk av kontaktytor mellan oss och sjukhuset när det gäller de olika läkarspecialiteterna. Vårdcentralen har en bred kompetens även utanför läkarkåren, vi har ett brett team av kollegor och vi arbetar tillsammans för att erbjuda en bra vård för våra patienter.

ARBETSUPPGIFTER
- Att bli allmänspecialist var en självklarhet för mig! Det som framförallt tilltalade mig var känslan av kontinuitet och det personliga mötet med patienterna. Jag får möjligheten att möta och följa hela familjer, lära känna människorna och det underlättar både arbetet och bedömningarna samt skapar ett förtroende för både mig som läkare och för verksamheten. Som allmänspecialist möter jag verkligen alla typer av patienter, allt från spädbarn till åldringar och allt från svåra och komplexa sjukdomar som kräver utredningar till att det ibland handlar mest om att erbjuda en trygghet och medicinsk stöd till våra patienter. Kontinuiteten och tryggheten som vi erbjuder våra patienter är viktig för många. Det som är bäst med mitt arbete tycker jag är bredden, jag har aldrig tråkigt och det är både spännande och utmanande, säger Cecilia.

Cecilia fortsätter att berätta om hur en dag som specialistläkare på vårdcentralen ser ut:

- Vi börjar dagen med ett kort avstämningsmöte med all personal och diskuterar den kommande dagen eller om det har varit något dagen innan. Därefter börjar mottagningsarbetet. Som läkare har jag en variation av arbetsuppgifter där BVC-mottagning, vanlig mottagning, specifika patientbesök och telefontider är några av de arbetsuppgifter som jag ägnar mig åt. På Vårdcentralen Ystad har vi även handledning av såväl ST- som AT-läkare. Personligen handleder jag framförallt ST-läkare. Handledningen bidrar till variation och personlig utveckling och det är roligt att kunna handleda de yngre kollegorna och ger mig chansen att reflektera över det dagliga arbetet.

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som specialistläkare hos oss är det viktigt att du tycker om att arbeta i team och vill bidra till ett välfungerande samarbete här på vårdcentralen. Du är pedagogisk och tycker om att lära ut och dela med dig av din kunskap. Det är viktigt för oss att du har intresset för det breda medicinska området och vill göra skillnad för våra patienter både i det stora och det lilla. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av arbete inom primärvård samt kunskaper i journalsystemet PMO. Har du dessutom tidigare arbetat med handledning ser vi det som ett plus. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
5 april 2019
Sista ansökningsdag
25 april 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid