Lediga jobb 142
11 april 2019

Överläkare (LUS) till Barn- och ungdomspsykiatri Ystad

Region Skåne, Psykiatri och Habilitering
Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och Ungdomspsykiatri (BUP) inom verksamhetsområde (VO) Kristianstad bedriver öppenvård och mellanvård i Ystad, Hässleholm och Kristianstad. Den gemensamma slutenvårdsverksamheten finns i Malmö.

Verksamheten på BUP i Ystad består av traditionell öppenvård, späd- och småbarnsverksamhet samt mellanvård och bedrivs i tvärprofessionella team med bred kompetens. Inom verksamheten finns funktionella team med inriktning mot specifika problemområden, som till exempel DBT och Ätstörningar

BUP i Ystad har cirka 30 medarbetare med olika professioner, bestående av kuratorer, psykologer, läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, fysioterapeut och arbetsterapeut. Arbetsmiljön och gemenskapen är god och vi har en positiv och kreativ stämning. Vi arbetar i ljusa, inbjudande och ändamålsenliga lokaler. Verksamheten präglas av stort engagemang för barn och deras familjer, hög kompetens i professionerna, öppenhet, humor och en omtänksamhet om kollegor samt god följsamhet till Region Skånes värdegrund.

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som överläkare innebär att erbjuda våra patienter utredning, diagnostik och farmakologisk behandling.

Vi söker dig som vill arbeta som överläkare inom BUP Skåne med placering på vår öppenvårdsmottagning i Ystad. På BUP i Ystad erbjuds du arbete med patienter med ett brett spektrum av diagnoser. Du deltar i ett stimulerande arbete med oss på mottagningen samt med de samarbetspartners och nätverk vi agerar tillsammans med. Det finns goda möjligheter till fortbildning inom regionala BUP i Skåne, liksom att delta i olika nätverk och utvecklingsprojekt. Handledning ingår som del av arbetet på BUP i Ystad.

Vi önskar välkomna en prestigelös lagspelare med stort engagemang och intresse för BUP:s verksamhet. Vi vill att du trivs med såväl familjearbete som individuella kontakter och samverkan med vårdgrannar. Vi förväntar oss att du tar plats som ledare i team och arbetar tillsammans med enhetschef i verksamhetsprocessen med strävan att utveckla vården ioch vårdkvalitén för patienterna. Noggrannhet, struktur i arbetet, flexibilitet och förmåga att fatta beslut är en nödvändighet i arbetsplatsens tidvis höga tempo.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med svensk läkarlegitimation samt:
- Specialistkompetens inom barn- och ungdomspsykiatri.

- Flerårig tjänstgöring, klinisk skicklighet och självständighet inom huvudspecialitet utöver erhållen specialistkompetens.

- Definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde.

- Dokumenterade undervisnings- och/eller handledarmeriter.

- Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

-B-körkort.


Meriterande är:
- Tidigare tjänstgöring inom Barn- och Ungdomspsykiatri.

- Vana vid arbete i datorsystemen PASIS och Melior.

- Intresse för forskning.

Stort värde sätts vid personliga egenskaper såsom initiativförmåga, samarbetsförmåga och vilja att bidra med kunskap och utvecklingsarbete.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kontrolleras före eventuell anställning.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Förutom den elektroniska ansökan ska du scanna in vidimerad kopia på legitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista samt övriga handlingar som du önskar åberopa. OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför ska de medfölja din ansökan (annars kan din ansökan ej bedömas). Vid eventuella frågor maila till: rekryteringsservice.gsf.rs@skane.se

Ytterligare uppgifter

Annonserat
11 april 2019
Sista ansökningsdag
5 maj 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid