Lediga jobb 88
18 juli 2019

Affärsorienterad Språkkunnig Innesäljare

BLS Industries AB
Purus är en av Skandinaviens ledande tillverkare av produkter för badrum och kök vars huvudsakliga produktsegment är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rostfri inredning och rostfri sanitet. Purus starka ställning på den nordiska marknaden är ett resultat av pålitliga produkter, nytänkande och marknadens bästa kundsupport. Dotterbolag finns idag i Sverige, Norge, GB, Danmark och Finland. Purus ingår i BLS Industriers, en framstående koncern inom VVS-branschen där tillverkning sker i egen regi i Sverige. Bolaget har ca 280 medarbetare i fyra länder och omsätter drygt 600 miljoner. Tack vare en målmedveten satsning på produktutveckling och en konsekvent strategi för nya förvärv, är idag koncernen en av de centrala leverantörerna med flera starka varumärken
Bolaget har fokus på försäljning och expanderar
och söker för exportmarknaden en
Affärsorienterad Språkkunnig Innesäljare

Den internationella Marknaden efterfrågar Purus produkter. Vi söker därför en mycket affärsdriven exportsäljare till vårt team. Fokus är aktiv verksamhet för att bearbeta nya kunder samt utöka tillgängligheten för befintliga kunder.
I rollen som exportsäljare kommer du att arbeta med att öka försäljningen, servicen och tillgängligheten för Purus på exportmarknaden i olika länder.

Du kommer att sköta alla förekommande uppgifter avseende exportförsäljningen. Försäljningsarbetet sker huvudsakligen från kontoret i Ystad och hos kunderna. Arbetet omfattar även visst resande för att göra kund- och mässbesök etc.

Du kommer att jobba med försäljning på telefon och email. Dagliga rutinen inkluderar systemförsäljning, dvs tekniska rådgivning, kalkyler, offerter, uppföljning, orderhantering, lämna leveransbesked, fakturera samt viss reklamationshandläggning, samt administrativa uppgifter som uppdatering av CRM-system, statistik och prislistor.
Kunder är i huvudsak inom köks- och byggbranschen.

Kompetensprofil
Du har dokumenterad erfarenhet från framgångsrikt arbete med att etablera kontakt med kunder - gärna från Byggbranschen och/eller grossister, Prefab Byggentreprenörer och köksfirmor. Du bör ha en tekniks förståelse för att kunna föra ett adekvat samtal med kunder. Mycket av försäljningen görs till OEM kunder och sker via lokala partners, distributörer och agenter. Du har en god förståelse för hur en effektiv och positiv säljavdelning skall fungera. Du måste kunna föra resonemang kring mervärden. Du är van vid affärssystem, rutiner för sälj, CRM samt MS Office och interna administrativa system. Du har grundläggande kunskaper om villkor exportregler, avtal och transporter och kostnadskalkyler.
Du är proaktiv och strukturerad samt gillar att alltid vara ett steg före och att överträffa kundens förväntningar. Det är ett måste att du behärskar engelska i tal och skrift; helst även tyska och/eller Franska. Fler språk är meriterande. Mångkulturell erfarenhet är mycket positivt och du får gärna vara uppvuxen eller varit bosatt i annat land än Sverige - Du är världsvan.


Personliga egenskaper
Noggrann, Social, och affärsinriktad, självgående arbetsförmåga samt representativ
För oss är kunden och våra medarbetare viktigast och därför önskar vi att dina personliga värderingar överensstämmer med våra; vi är engagerade, pålitliga, lagspelare och resultatorienterade. Du är självgående och mycket affärsmässig.

Vad erbjuder vi
Ett spännande jobb med fart och fläkt för dig som brinner för att ge service där din insats ger nöjda, återkommande kunder. I samråd med teamet skapar du goda förutsättningar för långsiktiga relationer.

Erfarenhet
Säljerfarenhet från export och innesälj. Utmärkta färdigheter i självständigt säljarbete. Proaktivt säljarbete genom kontakter med nya och befintliga kontakter.
En möjlighet att vara med och utvecklas med en verksamhet som befinner sig i en mycket positiv spiral. Exporten växer och vi har tydliga mål för de kommande åren. Kanske kan utesälj vara ditt nästa steg?

Placering
Vårt huvudkontor I Ystad.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
18 juli 2019
Sista ansökningsdag
30 augusti 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid